Elfekvő készlet

A Symbol Ügyvitel segítségével készleteinkről, pénzügyeinkről és partnereinkről is számos kimutatást tudunk készíteni ezzel segítve kollégáink és saját magunk munkáját. Jelen bejegyzés a Raktár kimutatások közül az Elfekvő készlet kimutatással foglalkozik bővebben. Ez a kimutatás nagyban tudja segíteni az akciók tervezését, azaz a régóta a raktárban "porosodó" készleteket egy akcióval ki lehet szórni. De kezdjük azzal, hogy mi is az az elfekvő készlet?

Termék készletérték

A Symbol Ügyvitel számlázó és készletkezelő rendszerben kétfajta elv szerint tudjuk készleteink értékét meghatározni. Az egyik ilyen elv a FIFO, melynél beérkezési sorrendben kerülnek felhasználásra a készletek, a másik pedig a Mérlegelt átlagár, ahol ezen értékekből egy átlagot számol a rendszer és ezt használja a készletek kivezetéséhez. Ha készleteink értékének alakulására vagyunk kíváncsiak, a Kimutatás menü Raktár alpontjában találjuk a Termék készletérték kimutatást, erről szól jelen bejegyzésünk.

Termék készletváltozás

A Symbol Ügyvitel számlázó és készletkezelő rendszer a bizonylatok kiállításán túl adatokat is szolgáltat a hosszútávú tervek elkészítéséhez, akár a termékekkel, akár a vevőkkel-szállítókkal kapcsolatban. Jelen bejegyzés a termékekkel kapcsolatos kimutatások közül a Termék készletváltozás listára koncentrál.

Termék napi készlet

Számlázó és készletkezelő rendszerünkben számos lehetőség nyílik különböző kimutatások kezelésére. Az egyik ilyen készlettel kapcsolatos kimutatás a Termék napi készlet. Erről szól következő bejegyzésünk.

Termék aktuális árak (és készlet)

Ahogy azt már a Symbol Ügyviteltől megszokhattuk, számos kimutatást lehet a rögzített adatokból készíteni és ezekből rengeteg hasznos információ nyerhető ki. Számlázó és készletkezelő rendszerünkben a készletek állapotáról szóló egyik ilyen kimutatás a Termék aktuális árak és készlet. Erről szól következő bejegyzésünk.

Foglalt készlet

Számlázó és készletkezelő rendszereinkben számos lekérdezés, lista állítható össze a különböző vezetői igények alapján. Ezeket a Symbol Ügyvitelben a Kimutatás menüpont alatt találjuk meg. Jelen bejegyzésben a raktárkészlettel kapcsolatos kimutatások közül a Foglalt készlet ponttal foglalkozunk bővebben.

Pénztár és bank készletértékek

A Symbol Ügyvitel alaprendszer illeszthető modul formájában a Házipénztár és banki kiegyenlítő modul, melynek segítségével a pénztárainkat, illetve bankszámláinkat érintő mozgásokat tudjuk kezelni. Jelen bejegyzés témája az ezekhez tartozó készletértékek megjelenítése.

Pénztár és bank egyenlegek

A Symbol Ügyvitel alapszoftverhez illeszthető a Házipénztár és banki kiegyenlítések kezelését megkönnyítő modul, melynek használata esetén alkalmunk nyílik különböző pénztárakat létrehozni, illetve bankszámláinkon történő mozgásokat kezelni. Ezzel kapcsolatban különböző kimutatásokra is felmerülhet az igény, azaz látni szeretnénk, hogy egyes pénztárak vagy bankszámlák egyenlege hogy alakul az idő múltával. Ehhez nyújt támogatást a Pénztár és bank egyenlegek menüpont.

Projekt áttekintés

A projekt fogalmáról és használati lehetőségeiről egy másik bejegyzésben írtunk bővebben, jelen bejegyzés fő témája a projekt áttekintő ablak lesz, illetve hogy itt milyen információkhoz juthatunk az adott projekttel kapcsolatban. Ezt a Projekt menüben tudjuk elérni a Projekt áttekintés pont alatt.

Termékenkénti beszerzés

Számlázó és készletkezelő rendszerünkben számos szempont szerint tudjuk bejövő és kimenő forgalmunkat különböző listákban megjeleníteni. Ezen bejegyzésben a termékenkénti beszerzés megjelenítését mutatjuk be részletesen, melyet grafikonok és diagramok segítségével tehetünk könnyen átláthatóbbá, így a vezetői döntéseket is elősegíthetik. Így könnyen megállapítható, hogy melyek az adott időszakban leginkább igényelt termékek, melyből hosszú távú döntések hozhatóak.