Projekt áttekintés

A projekt fogalmáról és használati lehetőségeiről egy másik bejegyzésben írtunk bővebben, jelen bejegyzés fő témája a projekt áttekintő ablak lesz, illetve hogy itt milyen információkhoz juthatunk az adott projekttel kapcsolatban a Symbol Ügyvitel segítségével. Ezt a Projekt menüben tudjuk elérni a Projekt áttekintés pont alatt.

Az áttekintő ablak bal oldalán lévő oszlopban tudunk válogatni a futó projektek között, itt adott esetben a lezárt projektek is megjelenítésre kerülhetnek, amennyiben a fejlécben az erre vonatkozó gombot megnyomtuk. A főablakban látjuk az adott projekthez tartozó bizonylatok fajtánként, akár adott időintervallumra szűrve, ha egy hosszabb lefutású projektről van szó.

Az áttekintő ablakban a Grafikon fülre kattintva megtekinthetjük a különböző bizonylatok értékeit grafikus formában is. Kiválaszthatjuk, hogy mely bizonylatokra vagyunk kíváncsiak, illetve akár ki is nyomtathatjuk a grafikont, ha erre igény mutatkozik.

A fejlécben található Megnyitás gomb segítségével megnyithatjuk a projektre vonatkozó adatlapot, ahol a létrehozáskor rögzített információk találhatóak, ezek a projekt kódja, elnevezése, a kezdés dátuma, a határidő vagy befejezés dátuma a projekt típusától függően. Itt tudjuk az állapotát is módosítani, illetve megjegyzést is fűzhetünk hozzá.

Itt a Raktár gomb segítségével tudjuk megtekinteni, hogy az adott projekthez mely raktárak lettek hozzárendelve a bizonylatok és készletek szempontjából.

Amennyiben további projekt állapotokat szeretnénk rögzíteni, ezt a Törzsadatok alatt tudjuk megtenni, mely menüpontot a fejlécben találjuk a projekt áttekintő ablakban, illetve a projekt adatlapján.

 Ha a projekt határideje lejárt és / vagy a projekt elkészült, lezárhatjuk különböző eredményekkel. Ezek lehetnek:

  • Kiemelkedő (+)
  • Sikeres (+)
  • Sikertelen (-)
  • Veszteséges (-)

Amennyiben ennél bővebb értékelést kívánunk tenni, egyedi eredmény is hozzáfűzhető, melyet manuálisan viszünk fel. Lezárt projektet újra nyitására is van lehetőség. Több hasonló projekt kezelése esetén a projekt adatlapok másolása is megoldható egy gombnyomással, ekkor a bevitt adatokat átviszi a rendszer egy új projekt adatlapra és csak az eltéréseket kell rögzíteni. Dokumentumok csatolása is megoldott, illetve egy adott partnerünkhöz rendelt projekteket, illetve azok állapotát is meg tudjuk tekinteni.

Ezáltal mindig naprakész információkkal rendelkezünk számlázó és készletkezelő rendszerünkben rögzített projektekkel kapcsolatban.

 


Kapcsolódó bejegyzések