Projekt fogalma

A következő bejegyzésben a projektek fogalmát, helyét, használhatóságát részletezzük a Symbol Ügyvitelben. A projekt egy egyszeri tetszőleges tevékenység, melyhez bejövő és kimenő oldalról bizonylatok csatlakoznak. Régebben munkaszámnak is nevezték ügyviteli rendszerekben. Napjainkban számlázó és készletkezelő rendszerünk segítségével egy projekt tetszőleges bizonylathoz és üzleti folyamathoz rendelhető.

Jó példa lehet például egy kivitelező cég esetében egy adott épület felújítása. Az ezzel kapcsolatos árajánlatok, számlák, szállítólevelek a bejövő oldalhoz kapcsolódnak, a munka megrendelése természetesen a kimenő oldal, ahogy az átadás esetén a számlázás is.

Hosszútávú projektek esetén projekt kimutatást is készíthetünk, mely akár egy adott időszakra felméri a projekttel kapcsolatos bizonylatok értékeit mind a kimenő, mind a bejövő oldal szempontjából. Így könnyen megállapíthatjuk, hogy az adott projekt nyereséges-e adott pillanatban.

Természetesen projekt állapotok rögzítésére is van lehetőségünk, ezt a Törzsadatok között tehetjük meg. Segítségükkel a különböző projektek kezelése pofonegyszerűvé válik, azonnal látjuk milyen státuszban van éppen a projekt.

 


Kapcsolódó bejegyzések