Szállítói ajánlatkérő kiállítása

Ahogy azt már egy korábbi bejegyzésben részleteztük, számlázó és készletkezelő rendszerünkben lehetőség nyílik szállítói ajánlatkérő létrehozására. Ezen ajánlatkérők másolással több szállítóhoz is eljuttathatóak egy időben. Kiállításukról bővebben ezen bejegyzésben lesz szó. Az ajánlatkérő keltének megadása és az adott szállító kiválasztása után akár különböző csoportokban is felvihetjük a tételeket.

Tárgy, bevezető szöveg és záró szöveg is illeszthető a dokumentumhoz, ezek sablonként elmenthetőek, ezzel is gördülékenyebbé téve az ügymenetet. A Célterület ikon jelzi, hogy akár a termékek listájából is átemelhetőek tételek a Symbol Ügyvitel egyedülálló drag-and-drop funkciója segítségével. Ilyenkor ki kell jelölni a tételeket, majd az egér mozdításával felugranak a lehetőségek, hogy adott pillanatban hová lehet beilleszteni az adattömeget. Természetesen a csoportos kijelölés utáni másolás-beillesztés megoldás is működik, ehhez a Kezelés gomb ad további segítséget!

Az ajánlatot hozzáköthetjük adott projekthez vagy divízióhoz, illetve új emlékeztetőt, partnerkapcsolati bejegyzést is illeszthetünk hozzá.

A Beállítások fülön lehetőségünk nyílik Címkék elhelyezésére a bizonylattal kapcsolatban, illetve Csatolt dokumentumok illesztése is megoldható szükség esetén.

Amint egy ajánlat beérkezett, ezt a Szállítói ajánlatkérők listájában jelezni tudjuk és kiegészíthetjük az ajánlati egységárakkal a bizonylatot. Az ajánlat számát, keltét és érvényességét ugyanitt tudjuk megadni. Így pontos képet kapunk, hogy melyik szállítónktól milyen ajánlatok érkeztek adott terméklistára vonatkozóan.

 Természetesen az ajánlatkérőket Elfogadott vagy Visszautasított állapotba tehetjük, amint a döntés megszületett velük kapcsolatban. Egy visszautasítással lezárt ajánlatkérő későbbi visszanyitására is van lehetőségünk.

A Szállítói ajánlatkérők listájából kiválasztva az adott beérkezett bizonylatot egy gombnyomással vevői rendelés vagy akár szállítólevél, esetleg számla is készíthető az ajánlatkérőből, amennyiben elnyeri tetszésünket szállítónk ajánlata és egyből továbbértékesítésre kerül az adott terméktömeg.

Összefoglalva, a szállítói ajánlatkérők használata megkönnyíti a tömeges, szállítóknak kiküldött érdeklődések, illetve beérkezett ajánlatok kezelését, ezzel is időt hagyva más, fontosabb dolgokra. Így tudjuk vállalkozásunkat hatékonyabbá varázsolni!