Bizonylatok felhasználása új módszerrel

Mint ahogy azt a korábbiakban már részleteztük, bizonylatok felhasználására több lehetőségünk van számlázó és készletkezelő rendszerünkben. A hagyományos módszerrel egy másik bejegyzésben térünk ki, most pedig egy új, egyedi módszert mutatunk be, melynek segítségével még gördülékenyebbé tehető cégünk ügyvitele!

Amennyiben vannak már forrásbizonylatok – gondolunk itt a szállítólevélre, árajánlatra, vevői rendelésre, melyből számla készülhet – ezek átemelésével szinte pillanatok alatt készülnek el az új bizonylatok. Ez a következőképpen zajlik:

Vegyük példának a számla kiállítást. Első lépésként az Értékesítés menüben az Új számla menüpontban kezdeményezhetjük a bizonylat kiállítását, de a Vevő kiválasztása után a felső menüsorban található Bizonylatadatok átvétele alatt található gombok segítségével a tételek közül már csak válogatni kell.

A felugró ablak két részre oszlik. a felső szekcióban láthatóak a választható forrásbizonylatok, ezek közül kiválaszthatunk egyet, vagy akár az összeset is a Minden forrásbizonylat teljes átvétele gomb segítségével. Amennyiben azonban csak egy forrásbizonylatot szeretnénk átvenni, akkor arra a felső szekcióban rákattintunk. Ekkor az alsó szekcióban megjelennek a forrásbizonylat tételei, melyet a Mind, Egyik sem, Mind és bezár gombok segítségével tudunk egy az egyben átvenni. Amennyiben ezekből is csak az egyik tételt szeretnénk, esetleg annak is csak egy részét, az Átvenni kívánt mezőbe beírjuk az adott mennyiséget és az OK gomb segítségével már rá is kerül a tétel a számlára.

Így könnyebben kiigazodunk az adott vevő bizonylatainak rengetegében, illetve a tételek újra rögzítésének elkerülésével fel is gyorsul az üzletmenet. Így lesz élmény az ügyvitel!