Szállítói rendelés kiállítása

A Symbol Ügyvitelben ahogy már megszokhattuk számos ügyvitellel kapcsolatos bizonylat kiállítására van lehetőség. Jelen bejegyzésben a szállítói rendelések kiállításáról lesz szó bővebben. Az adatbevitel során rendkívül felhasználóbarát felület áll rendelkezésünkre, ahol számos hasznos információt tudunk közölni szállítóinkkal a rendelés kapcsán.

A szállító kiválasztása után megadhatjuk, hogy melyik raktárunk az illetékes a rendelendő termékek esetében. A szállítási határidőt megadhatjuk intervallumként, illetve egy adott napként is. Természetesen a szállítási és fizetési módot is kiválaszthatjuk.

A termékeket kiválaszthatjuk az Új gomb segítségével egyenként, vagy akár tömegesen is: a Célterület ikon jelzi, hogy akár a termékek listájából is átemelhetőek tételek a Symbol Ügyvitel egyedülálló drag-and-drop funkciója segítségével. Ilyenkor ki kell jelölni a tételeket, majd az egér mozdításával felugranak a lehetőségek, hogy adott pillanatban hová lehet beilleszteni az adattömeget. Természetesen a csoportos kijelölés utáni másolás-beillesztés megoldás is működik, ehhez a Kezelés gomb ad további segítséget! Vonalkódolvasónk használatával is átemelhetőek a termékek. Igény esetén az árakat elrejthetjük a bizonylaton az Ár nélkül gomb segítségével.

Termékeinket sorba rendezhetjük igény szerint, egyedi szállítási határidőket is megadhatunk tételenként, illetve a Szállítói kódok segítségével jelezhetjük, ha az adott termék szállítónknál másik kód alatt szerepel és a rendelésnél szükség van erre az információra.

Ha előzetesen már kértünk szállítónktól árajánlatot az adott termékekre, a szállítói ajánlatkérő tételeit is könnyűszerrel átemelhetjük, illetve ha egy hozzánk beérkezett vevői rendelés alapján válik szükségessé a beszerzés, a vevői rendelés tételei is megjeleníthetőek.

Amennyiben készleteinknél beállítottunk minimum vagy optimum mennyiséget, egy mozdulattal átemelhetjük azokat a termékeket, melyek ezen szint alatt helyezkednek el a mennyiséget illetően a Készletszint alatti termékek átvétele gomb segítségével. Így sosem lesz hiány készleteinket illetően!

A rendelést hozzáköthetjük egy adott projekthez vagy divízióhoz, illetve új emlékeztetőt, partnerkapcsolati bejegyzést is illeszthetünk hozzá.

Természetesen ahogy azt már számlázó és készletkezelő rendszerünknél megszokhattuk, a bizonylathoz Csatolt dokumentumok, illetve Címkék is hozzárendelhetőek, illetve igény esetén új szállítási vagy fizetési módok rögzíthetőek a rendszerben a Törzsadatok gomb használatával.

A bizonylathoz Megjegyzés formájában tudjuk az összes többi fontosnak ítélt információt hozzáfűzni!

Amikor rendelésünk eljut a szállítóig és ő nyilatkozik a megvalósíthatóságról, ezt rögzíteni tudjuk rendszerünkben. Különböző rendelés állapotokat vehetünk fel (például “Szállítás alatt”), ezeket illeszthetjük az adott tételekhez, illetve visszaigazolt mennyiségeket is kitölthetünk a kapott információk alapján. Ezáltal kollégáink látni fogják, hogy visszaigazolta-e már partnerünk az adott rendelést, illetve a rendelt mennyiségből mennyi az, amelynek leszállítását garantálni tudja.

A szállítói rendeléseket listázhatjuk, ha a helyzet úgy hozza visszaigazolttá tehetjük vagy lezárhatjuk őket, sőt korábban lezárt rendelések visszanyitására is van mód. Amennyiben a vártnak megfelelően alakul a beszerzés és egyik tétel sem okoz különösebb problémát, illetve a bizonylat nem igényel további módosításokat, egy gombnyomással Szállítólevél, illetve Számla is készíthető a rendelésből.

Így követhetőek lesznek a szállítókkal történő egyeztetések, megakadályozhatóak a dupla rendelések, hatékonyabb és gördülékenyebb lesz az ügymenet, egyszóval élmény lesz az ügyvitel!