Tag Archive for: bizonylat kiállítás

Tételek szerkesztése (beszerzés)

Ahogy kimenő bizonylatoknál már részleteztük, számlázó és készletkezelő rendszereinkben lehetőség van mind a kimenő, mind a bejövő oldalon a bizonylatra kerülő tételek szerkesztésére. Jelen bejegyzésben a bejövő oldali tételszerkesztő ablakon található funkciókat részletezzük, melyek egyaránt vonatkoznak a bejövő számlákra és a bejövő szállítólevelekre is.

Bankbizonylatok rögzítése

Ahogy azt már más bejegyzésekben is említettük, a Symbol Ügyvitel moduláris felépítéséből adódóan egyénileg állítható össze. Jelen bejegyzésben a Házipénztár és banki kiegyenlítés modul használatáról, azon belül is a bankbizonylatok rögzítéséről lesz szó bővebben. Amennyiben rendelkezünk ezzel a modullal, a főablakban láthatunk egy Pénztár és bank nevezetű menüpontot. Ezen belül találjuk meg a bankbizonylatokat is.

Pénztárközi átadás

Számlázó és készletkezelő rendszereink képesek házipénztárak kezelésére, erre Házipénztár és banki kiegyenlítés modulunk teszi őket alkalmassá. Amennyiben rendelkezünk az adott modullal, pénztárbizonylatok és bankbizonylatok rögzítése válik lehetségessé. Ha több pénztárat is működtet cégünk, előfordulhat, hogy szükség van mozgásra a két pénztár között. Ezt egy egyszerű pénztárközi átadással meg lehet oldani, a bizonylat rögzítéséről szól következő bejegyzésünk.

Pénztárbizonylat kiállítása

A Symbol Ügyvitel moduláris felépítéséből adódóan az alapszoftverhez illeszthető a Házipénztár és banki kiegyenlítések kezelésére alkalmas modul, melynek segítségével pénztárbizonylatok kiállítására is lehetőségünk nyílik. A pénztárbizonylat fogalmára egy másik bejegyzésben térünk ki részletesebben, itt a kiállításával kapcsolatos tudnivalókat írjuk le bővebben.

Bejövő számla rögzítése

Rendszerünkben az általunk kiállított bizonylatokon kívül a bejövő bizonylatokat is rögzíthetjük. Ezáltal teljes ügymenetünk lefedésre kerül, továbbá projektek használata esetén így mérhető az adott projekt jövedelmezősége is a leghatékonyabban. Ebben a bejegyzésben a bejövő számlák rögzítésének mikéntjét részletezzük, hiszen a fogalmi elemekről egy másik bejegyzésben már kitértünk.

Bejövő szállítólevél rögzítése

A bejövő szállítólevél az a bizonylat, mellyel az áru a vevőtől az eladóig eljut. Jelen esetben a vevő oldalt képviseljük, így a bejövő szállítólevél lesz a bejegyzés főszereplője. A fogalmi elemekről egy másik bejegyzésben térünk ki, most a bejövő szállítólevél kiállításának mikéntjét fogjuk részletezni. Számlázó és készletkezelő rendszereinkben egyébként a bejövő és kimenő oldalt egyaránt rögzíteni tudjuk, így lehetőségünk nyílik Kimenő szállítólevelet és Bejövő szállítólevelet is rögzíteni.

Szállítói rendelés kiállítása

A Symbol Ügyvitelben ahogy már megszokhattuk számos ügyvitellel kapcsolatos bizonylat kiállítására van lehetőség. Jelen bejegyzésben a szállítói rendelések kiállításáról lesz szó bővebben. A kiállítás során rendkívül felhasználóbarát felület áll rendelkezésünkre, ahol számos hasznos információt tudunk közölni szállítóinkkal a rendelés kapcsán.

Szállítói ajánlatkérő kiállítása

Ahogy azt már egy korábbi bejegyzésben részleteztük, számlázó és készletkezelő rendszerünkben lehetőség nyílik szállítói ajánlatkérő létrehozására. Ezen ajánlatkérők másolással több szállítóhoz is eljuttathatóak egy időben. Kiállításukról bővebben ezen bejegyzésben lesz szó. Az ajánlatkérő keltének megadása és az adott szállító kiválasztása után akár különböző csoportokban is felvihetjük a tételeket.

Bizonylatok felhasználása új módszerrel

Mint ahogy azt a korábbiakban már részleteztük, bizonylatok felhasználására több lehetőségünk van számlázó és készletkezelő rendszerünkben. A hagyományos módszerrel egy másik bejegyzésben térünk ki, most pedig egy új, egyedi módszert mutatunk be, melynek segítségével még gördülékenyebbé tehető cégünk ügyvitele!

Előleg számla kiállítása

Számlázó és készletkezelő rendszereink alkalmasak Előlegszámlák…