Tag Archive for: szállítólevél

Bejövő szállítólevél rögzítése

A bejövő szállítólevél az a bizonylat, mellyel az áru a vevőtől az eladóig eljut. Jelen esetben a vevő oldalt képviseljük, így a bejövő szállítólevél lesz a bejegyzés főszereplője. A fogalmi elemekről egy másik bejegyzésben térünk ki, most a bejövő szállítólevél kiállításának mikéntjét fogjuk részletezni. Számlázó és készletkezelő rendszereinkben egyébként a bejövő és kimenő oldalt egyaránt rögzíteni tudjuk, így lehetőségünk nyílik Kimenő szállítólevelet és Bejövő szállítólevelet is rögzíteni.

Bejövő szállítólevél fogalma

A következő bejegyzésben a bejövő szállítólevél fogalmát, funkcióit részletezzük. Rögzítésének módjáról egy másik bejegyzésben térünk ki. A bejövő szállítólevél segítségével tudjuk beszerzéseinket ellenőrzötten átvenni. Ha szükségünk van egy bizonyos árutömegre, azt szállítónknak jelezzük egy megrendelés formájában. Ő pedig jó partnerhez illően leszállítja nekünk a kívánt árut, egy szállítólevél kíséretében.

Szállítólevél kiállítása

A szállítólevél az a bizonylat, mellyel az áru a vevőtől az eladóig eljut. A fogalmi elemekről egy másik bejegyzésben térünk ki, most a szállítólevél kiállításának mikéntjét fogjuk részletezni. Számlázó és készletkezelő rendszereinkben a bejövő és kimenő oldalt egyaránt rögzíteni tudjuk, így lehetőségünk nyílik Kimenő szállítólevelet és Bejövő szállítólevelet is rögzíteni. Részletesen a kimenő szállítólevéllel foglalkozunk, melyet a főmenü Értékesítés menüpontja alatt érünk el.

Szállítólevél fogalma

A következő bejegyzésben a szállítólevél fogalmát és számlához való kapcsolódását részletezzük. A szállítólevélről fontos tudni, hogy nem pénzügyi bizonylat, de ennek ellenére készletet mozgat.