Warning: Undefined variable $time_difference in /home/symbghu1/public_html_symboltech.hu/tudasbazis/wp-content/plugins/similarity/similarity.php on line 327

Warning: Undefined array key 0 in /home/symbghu1/public_html_symboltech.hu/tudasbazis/wp-content/plugins/similarity/similarity.php on line 339

Bejövő szállítólevél fogalma

A következő bejegyzésben a bejövő szállítólevél fogalmát, funkcióit részletezzük. Rögzítésének módjáról egy másik bejegyzésben térünk ki. A bejövő szállítólevél segítségével tudjuk beszerzéseinket ellenőrzötten átvenni. Ha szükségünk van egy bizonyos árutömegre, azt szállítónknak jelezzük egy megrendelés formájában. Ő pedig jó partnerhez illően leszállítja nekünk a kívánt árut, egy szállítólevél kíséretében.

A szállítólevélen pontosan szerepelnie kell a termékeknek, beazonosítható megnevezéssel, mennyiségi egységgel és mennyiséggel, ezáltal tudjuk biztonsággal átvenni az árut és ellenőrizni, hogy mindent megkaptunk-e, amit kértünk.

A szállítólevél rögzítésénél egy gombnyomással átemelhetjük a tételeket a rendeléshez tartozó szállítói ajánlatkérőről vagy szállítói rendelésről, amennyiben ilyen előkészítő bizonylatok kiállításra kerültek, így nem kell a tételeket egyesével felrögzíteni.

A beazonosíthatóság megkönnyítése érdekében a rendszer által generált bizonylatszám mellett az eredeti bizonylatszám is feltüntethető, sőt még azt is megadhatjuk, hogy melyik raktárunkba kívánjuk az árut bevételezni.