Szállítói ajánlatkérő fogalma

A következőkben a szállítói ajánlatkérő fogalmát, funkcióit fogjuk részletezni, kiállításáról egy másik bejegyzésben írunk bővebben. A szállítói ajánlatkérő lényegében az árajánlat párja, mivel az ellenkező oldalról közelíti meg az eseményt.

Segítségével egy adott szállítónk felé jelezhetjük, hogy az általunk beszerezni kívánt termékekből jelen pillanatban mely termékekre kérünk árajánlatot. A termékeket csoportokba rendezhetjük, az ajánlatot hozzáköthetjük adott projekthez vagy divízióhoz.

Megadhatunk érvényességet is érdeklődésünknek, illetve ha az ajánlat beérkezett, ezt jelezni tudjuk és kiegészíthetjük az ajánlott egységárakkal a bizonylatot. Ez alapján vevői rendelés is készíthető az ajánlatkérőből, ha elnyeri tetszésünket szállítónk ajánlata.

Ha több szállítótól is szoktunk ugyanolyan termékeket beszerezni, az ajánlatkérő másolásával gördülékenyen tudjuk több szállítónktól is bekérni az ajánlatokat egy adott termékkörre. Ha több beérkezett ajánlatunk is van rögzítve, egy összesítés alapján kiválaszthatjuk a legköltséghatékonyabb megoldást.

A szállítói ajánlatkérők használatával tehát gördülékenyebbé és áttekinthetőbbé varázsolhatjuk ügyvitelünket a beszerzések szempontjából.