Termékenkénti beszerzés

Számlázó és készletkezelő rendszerünkben számos szempont szerint tudjuk bejövő és kimenő forgalmunkat különböző listákban megjeleníteni. Ezen bejegyzésben a termékenkénti beszerzés megjelenítését mutatjuk be részletesen, melyet grafikonok és diagramok segítségével tehetünk könnyen átláthatóbbá, így a vezetői döntéseket is elősegíthetik. Így könnyen megállapítható, hogy melyek az adott időszakban leginkább igényelt termékek, melyből hosszú távú döntések hozhatóak.

Kimutatás menüben találhatóak meg a különböző listák, itt a Termékenkénti beszerzés pontban jeleníthető meg akár adott időintervallumra szűrve a forgalom termékenként, termékcsoportonként, illetve számos más szempont szerint.

 

A fejlécben található gombsor segítségével további oszlopokat adhatunk a listához: megjeleníthetjük a szállítócsoportokat, a gyártókat és az elsődleges szállítókat. A listát megtekinthetjük termékek alapján, illetve termékcsoportok alapján is. A szűrési szempontok között beállítható, hogy adott teljesítési dátumok szerinti időintervallumokra szóljon a lista, akár egy adott időpont beszerzései is megtekinthetőek, illetve belekerülhetnek a szállítólevelek is a kimutatásba a számlákon kívül.

Grafikon gombra kattintva is megjeleníthető a lista, a Grafikusan megjelenő adatok lehetnek a bizonylatokon szereplő mennyiségek, a nettó árak, az áfák és a bruttó árak. Csoportosítani ezeket az értékeket lehet termékkód, terméknév, szállítócsoport, gyártó, illetve elsődleges szállító szerint is.

Ugyanez igaz a Diagram alapú megjelenítésre is, melynél hasonló csoportosítási szempontokat találunk. A diagramot az egérrel forgatni, illetve nagyítani – kicsinyíteni is tudjuk. Természetesen a grafikonokat és diagramokat ki is tudjuk nyomtatni, amennyiben egy megbeszélés miatt ilyen formában van rájuk szükségünk.

A Termékenkénti beszerzési kimutatások segítségével vezetői döntéseink megalapozottabbak lesznek, ezáltal beszerzéseinkbe nem csúszhatnak hibák.