Szállítóforgalom

Számlázó és készletkezelő rendszerünkben számos szempont szerint tudjuk beszerzéseinket és értékesítéseinket különböző listákban megjeleníteni. Ezen bejegyzésben a szállítóforgalom megjelenítését mutatjuk be részletesen, melyet grafikonok és diagramok segítségével tehetünk könnyen átláthatóbbá, így a vezetői döntéseket is elősegíthetik.

Kimutatás menüben találhatóak meg a különböző listák, itt a Szállítóforgalom pontban jeleníthető meg akár adott időintervallumra szűrve a forgalom szállítónként, szállítócsoportonként, illetve számos más szempont szerint.

 

A fejlécben található gombsor segítségével további oszlopokat adhatunk a listához: megjeleníthetjük a termékcsoportokat, a gyártókat és az elsődleges szállítókat. A listát megtekinthetjük szállítók alapján, illetve szállítócsoportok alapján is. A szűrési szempontok között beállítható, hogy adott teljesítési dátumok szerinti időintervallumokra szóljon a lista, illetve akár egy adott időpontra is szűrhetünk. Igény esetén bekerülhetnek a szállítólevelek is a kimutatásra.

 

Grafikon gombra kattintva is megjeleníthető a lista, a Grafikusan megjelenő adatok lehetnek a bizonylatokon szereplő mennyiségek, a nettó árak, az áfák és a bruttó árak. Csoportosítani ezeket az értékeket lehet szállítókód, illetve a szállítók neve szerint is.

 

Ugyanez igaz a Diagram alapú megjelenítésre is, melynél hasonló csoportosítási szempontokat találunk. A diagramot az egérrel forgatni, illetve nagyítani – kicsinyíteni is tudjuk. Természetesen a grafikonokat és diagramokat ki is tudjuk nyomtatni, amennyiben egy megbeszélés miatt ilyen formában van rájuk szükségünk.

A Szállítóforgalmi kimutatások segítségével vezetői döntéseink megalapozottabbak, ezáltal könnyebben meghozhatóak lesznek, ezen információk segítenek szállítóinkkal való ártárgyalások kivitelezésében.