Termékfogyás

Számlázó és készletkezelő rendszerünkben számos kimutatás generálására nyílik lehetőségünk. Egyik ilyen a Termékfogyás, melynek segítségével adott időintervallumban a raktárból kikerült termékeket tudjuk megjeleníteni. Ez a lista abban különbözik a termékenkénti értékesítés listától, hogy a raktári kiadások is megjelennek benne. Grafikonok és diagramok segítségével könnyen átláthatóvá tehetjük a kimutatásokat, így a vezetői döntéseket is elősegíthetik.

Kimutatás menüben találhatóak meg a különböző listák, itt a Termékfogyás pontban jeleníthető meg akár adott időintervallumra szűrve a készletcsökkenés termékenként, termékcsoportonként, illetve számos más szempont szerint.

A fejlécben található gombsor segítségével további oszlopokat adhatunk a listához: megjeleníthetjük a vevőcsoportokat, a gyártókat, az elsődleges szállítókat és az üzletkötőket. A listát megtekinthetjük termékek alapján, illetve termékcsoportok alapján is. A szűrési szempontok között beállítható, hogy adott teljesítési dátumok szerinti időintervallumokra szóljon a lista, akár egy adott időpont is megtekinthető.

Grafikon gombra kattintva is megjeleníthető a lista, a Grafikusan megjelenő adat a mennyiség lesz, csoportosítani ezeket az értékeket lehet termékkód, illetve terméknév szerint is.

Ugyanez igaz a Diagram alapú megjelenítésre is, melynél hasonló csoportosítási szempontokat találunk. A diagramot az egérrel forgatni, illetve nagyítani – kicsinyíteni is tudjuk. Természetesen a grafikonokat és diagramokat ki is tudjuk nyomtatni, amennyiben egy megbeszélés miatt ilyen formában van rájuk szükségünk.

A Termékfogyás kimutatások segítségével vezetői döntéseink megalapozottabbak, ezáltal könnyebben meghozhatóak lesznek.