Termékenkénti értékesítés

Számlázó és készletkezelő rendszerünkben számos szempont szerint tudjuk forgalmunkat különböző listákban megjeleníteni. Ezen bejegyzésben a termékenkénti értékesítés megjelenítését mutatjuk be részletesen, melyet grafikonok és diagramok segítségével tehetünk könnyen átláthatóbbá, így a vezetői döntéseket is elősegíthetik. Így könnyen megállapítható, hogy melyek az adott időszakban leginkább fogyó termékek, melyből hosszú távú döntések hozhatóak.

Kimutatás menüben találhatóak meg a különböző listák, itt a Termékenkénti értékesítés pontban jeleníthető meg akár adott időintervallumra szűrve a forgalom vevőnként, vevőcsoportonként, illetve számos más szempont szerint.

 

A fejlécben található gombsor segítségével további oszlopokat adhatunk a listához: megjeleníthetjük a vevőcsoportokat, a gyártókat, az elsődleges szállítókat és az üzletkötőket. A listát megtekinthetjük termékek alapján, illetve termékcsoportok alapján is. A szűrési szempontok között beállítható, hogy adott teljesítési dátumok szerinti időintervallumokra szóljon a lista, illetve belekerülhetnek a szállítólevelek is a számlákon kívül.

 

Grafikon gombra kattintva is megjeleníthető a lista, a Grafikusan megjelenő adatok lehetnek a bizonylatokon szereplő mennyiségek, a nettó árak, az áfák és a bruttó árak. Csoportosítani ezeket az értékeket lehet termékkód, illetve terméknév szerint is.

 

Ugyanez igaz a Diagram alapú megjelenítésre is, melynél hasonló csoportosítási szempontokat találunk. A diagramot az egérrel forgatni, illetve nagyítani – kicsinyíteni is tudjuk. Természetesen a grafikonokat és diagramokat ki is tudjuk nyomtatni, amennyiben egy megbeszélés miatt ilyen formában van rájuk szükségünk.

A Termékenkénti értékesítési kimutatások segítségével vezetői döntéseink megalapozottabbak, ezáltal könnyebben meghozhatóak lesznek.