Vevőforgalom

Számlázó és készletkezelő rendszerünkben számos szempont szerint tudjuk forgalmunkat különböző listákban megjeleníteni. Ezen bejegyzésben a vevőnkénti forgalom megjelenítését mutatjuk be részletesen, melyet grafikonok és diagramok segítségével tehetünk könnyen átláthatóbbá, így a vezetői döntéseket is elősegíthetik.

A Kimutatás menüben találhatóak meg a különböző listák, itt a Vevőforgalom pontban jeleníthető meg akár adott időintervallumra szűrve a forgalom vevőnként, vevőcsoportonként, illetve számos más szempont szerint.

A fejlécben található gombsor segítségével további oszlopokat adhatunk a listához: megjeleníthetjük a telephelyeket, a termékcsoportokat, a gyártókat, az elsődleges szállítókat és az üzletkötőket. A listát megtekinthetjük vevők alapján, illetve vevőcsoportok alapján is. A szűrési szempontok között beállítható, hogy adott teljesítési dátumok szerinti időintervallumokra szóljon a lista, illetve belekerülhetnek a szállítólevelek is a számlákon kívül.

A Grafikon gombra kattintva is megjeleníthető a lista, a Grafikusan megjelenő adatok lehetnek a bizonylatokon szereplő mennyiségek, a nettó árak, az áfák és a bruttó árak. Csoportosítani ezeket az értékeket lehet vevőkód, illetve vevőnév szerint is.

Ugyanez igaz a Diagram alapú megjelenítésre is, melynél hasonló csoportosítási szempontokat találunk. A diagramot az egérrel forgatni, illetve nagyítani – kicsinyíteni is tudjuk. Természetesen a grafikonokat és diagramokat ki is tudjuk nyomtatni, amennyiben egy megbeszélés miatt ilyen formában van rájuk szükségünk.

A Vevőforgalmi kimutatások segítségével vezetői döntéseink megalapozottabbak, ezáltal könnyebben meghozhatóak lesznek.