Warning: Undefined variable $returnable in /home/symbghu1/public_html_symboltech.hu/tudasbazis/wp-content/plugins/similarity/similarity.php on line 287

Firebird adatbázis kezelő telepítése

Ahogy azt már a telepítési tudnivalók között is említettük, a Symbol Ügyvitel szoftverei Firebird adatbázis kezelő szervert használnak, így ennek telepítésére is szükség van a program kifogástalan működéséért. A következő bejegyzésben a Firebirddel kapcsolatos tudnivalókat részletezzük.

 

A rendszer telepítésekor a Firebird 2.1 verziója telepíthető Windows-os környezetben, de a Firebird 2.5 verziójának használata is támogatott igény esetén.

A szervergép a mai elvárásoknak megfelelően Windows és Linux operációs rendszerrel telepített is lehet, így a különböző operációs rendszerek használata már nem akadály. A szerver operációs rendszernek megfelelően telepíthető a Firebird megfelelő verziója. A programot letölteni a következő linkről lehet:

http://www.firebirdsql.org/en/firebird-2-1-4/

A megfelelő Firebird szerver telepítésekor az alapértelmezetten felajánlott szerver beállítás használható, nincs szükség különleges egyéni beállításokra.

Ha egy másik program miatt már telepítve van a Firebird adatbázis kezelő, természetesen a Symbol Ügyvitel illeszthető a már telepített adatbázis kezelőhöz is (Firebird 2.1, illetve 2.5 verzió), ilyenkor az azonosító és a jelszó megadásával lehet a szükséges beállításokat megtenni. A Symbol Ügyvitel telepítésekor megadható a már telepített, más szoftver által használt adatbázis felhasználóneve és jelszava. Amennyiben nincsenek meg ezek az adatok, a telepített szoftver gyártójával érdemes felvenni a kapcsolatot a felhasználónév és jelszó ügyében.

Amennyiben a Firebird telepítésével kapcsolatos további kérdésekben ügyfélszolgálatunk (ugyfelszolgalat@symboltech.hu) nyújt átfogó támogatást!