Termék készletérték

A Symbol Ügyvitel számlázó és készletkezelő rendszerben kétfajta elv szerint tudjuk készleteink értékét meghatározni. Az egyik ilyen elv a FIFO, melynél beérkezési sorrendben kerülnek felhasználásra a készletek, a másik pedig a Mérlegelt átlagár, ahol ezen értékekből egy átlagot számol a rendszer és ezt használja a készletek kivezetéséhez. Ha készleteink értékének alakulására vagyunk kíváncsiak, a Kimutatás menü Raktár alpontjában találjuk a Termék készletérték kimutatást, erről szól jelen bejegyzésünk.

Azt, hogy milyen módon kívánjuk készleteinket értékelni, a Beállításokon belül a Rendszerbeállítások között adhatjuk meg az Általános / Rendszer fülön a Készletérték ablakban.

Rendszer beállítások

Az itt beállított mód szerint kalkulált készletértéket mutatja a termék készletérték kimutatás, melyben számos szűrési lehetőség is rendelkezésünkre áll.

Szűrőfeltételek

Alapértelmezetten a teljes céges készlet készletértéke kerül a listába, ám lehetőség van Raktárakra is szűrni, ekkor arányosított számokat kapunk. Ez azt jelenti, hogy a teljes céges készletértéket raktárakra átlagolja a program.

A kimutatásnál a Lista adatait grafikusan is megjeleníthetjük Oszlop-, Vonal-, illetve Kördiagramok segítségével, így egy esetleges meetingen látványos, könnyen befogadható módon tudjuk kollégáink figyelmét felkelteni a szükséges adatokra, tendenciákra.

Termék készletérték (FIFO szerint)

A Készletpárosítás frissítése egy utólagos karbantartó funkció, mely újraszámolja a rendszerbeállításokban megadott mód szerint a készletértéket. Erre akkor lehet szükség, ha az adott lista huzamosabb ideje nyitva van és közben más kollégák esetleg kiállítottak olyan bizonylatokat, melyek befolyásolják a készletértéket, de ez nem mutatkozik meg még a listában.

Termék FIFO készletérték részletesen

Amennyiben részletes információkra van szükségünk egy adott termék készletértékének alakulásáról, a Készletérték részletesen gomb megnyomásával egy új ablakban jelenik meg az információ bizonylatszámokkal, dátumokkal ellátva.


Kapcsolódó bejegyzések