Elfekvő készlet

A Symbol Ügyvitel segítségével készleteinkről, pénzügyeinkről és partnereinkről is számos kimutatást tudunk  készíteni ezzel segítve kollégáink és saját magunk munkáját. Jelen bejegyzés a Raktár kimutatások közül az Elfekvő készlet kimutatással foglalkozik bővebben. Ez a kimutatás nagyban tudja segíteni az akciók tervezését, azaz a régóta a raktárban “porosodó” készleteket egy akcióval ki lehet szórni.  De kezdjük azzal, hogy mi is az az elfekvő készlet?

 

Elfekvő készlet alatt azon termékmennyiségeket értjük, melyek már huzamosabb ideje nem szerepeltek bizonylaton. Ezt a “huzamosabb időt” egyénileg definiálhatjuk a rendszerben, hiszen minden iparágban, sőt akár egy iparágon belül is a különböző cégeknek különböző fogalmaik lehetnek arról, hogy mi számít az átlagosnál hosszabb időnek. Ezeket sávok formájában rögzíthetjük a rendszerben. Alapértelmezetten a három sáv 30, 60 és 90 napra vonatkozik és a listában mind mennyiségi, mind értékbeli adatokat kapunk.

Elfekvő készlet

Ahogy az ábrán is látható, a sávok közötti időszakokat jelzik az oszlopok. Ez azt jelenti, hogy a 30 napos oszlopban a 30 és 60 nap között utoljára mozgott készletek láthatóak, a 60 naposnál a 60 és 90 közöttiek, míg a 90 naposnál a 90 napnál régebben utoljára mozgott készleteket szerepeltetjük. Ezen sávokat a Szűrőfeltételek segítségével tudjuk definiálni! Itt egyébként adott termékekre is kereshetünk, ha nem a teljes készletlista érdekel.

Szűrőfeltételek

 

A listából egyes termékekről további részletes információk nyerhetőek ki, azaz megtudhatjuk, hogy az adott készletből mikor, melyik bizonylaton melyik partnertől, illetve melyik partner részére történt milyen mennyiségben készletmozgatás.

Részletek megjelenítése raktár nélkül

Ez a lista alapértelmezetten a raktárkészlet pillanatnyi helyzetét nem jeleníti meg, ezt a fejlécben található Raktárkészlet megjelenítése gombbal lehet kinyerni az adatbázisból.

Raktárkészlet megjelenítése

Ekkor a lista végén megjelenítésre kerül a raktárkészlet így még pontosabb információkkal rendelkezhetünk. A sorokat a fejlécen található Bizonylat megnyitása gombbal ki is nyithatjuk, ekkor az egész bizonylat megnyílik és innen is további adatok nyerhetőek ki igény szerint.

A Symbol Ügyvitel Elfekvő készlet kimutatásával tehát a raktárban felejtett termékeink kezelése is gördülékenyen és hatékonyan működik, ha figyelünk az esetleges szavatosságokra, akciók segítségével a minőségromlást megelőzve tudjuk értékesíteni felhalmozódott készleteinket. Így lesz élmény az ügyvitel!