Termék aktuális árak (és készlet)

Ahogy azt már a Symbol Ügyviteltől megszokhattuk, számos kimutatást lehet a rögzített adatokból készíteni és ezekből rengeteg hasznos információ nyerhető ki.  Számlázó és készletkezelő rendszerünkben a készletek állapotáról szóló egyik ilyen kimutatás a Termék aktuális árak és készlet. Erről szól következő bejegyzésünk.

 

Ezt a kimutatást két helyről is elérhetjük a programon belül: egyrészt a Termék menüben, másrészt a Kimutatások között is megtalálható. Ahogy a nevéből is adódik, termékeink aktuális árát és pillanatnyi készletmennyiségét tudjuk ellenőrizni a segítségével.

Termék aktuális árak és készlet

Amennyiben egy adott termék részletes adatai is érdekelnek, a fejlécen található Termék adatok gomb megnyomására átkerülünk az adott termék adatlapjára, és akár szerkeszteni is tudjuk az itt található információkat.

Ár szerkeztése

Az Ár szerkesztése gombra a fent látható ablak ugrik fel, ahol a kijelölt termék árát tudjuk módosítani. Itt a már létrehozott árkategóriák szerepelnek, új árkategóriát a Beállítások menü Törzsadatok pontjában az Árkategóriák alatt tudunk létrehozni, erről egy másik bejegyzésben térünk ki bővebben. Természetesen amennyiben forintos és devizás árakkal is dolgozunk, a listát mindkét formában megtekinthetjük, ehhez a pénznem átállítására van szükség!

Magát a listát számos szűrőfeltétel segítségével tudjuk egyénire szabni, többek között megjeleníthetjük csak a készleten lévő termékek listáját, vagy pont fordítva, csak azokat a termékeket melyek éppen nincsenek raktáron. Szűrhetünk termékcsoportra, gyártóra, elsődleges szállítóra, akár egy adott termékre is.

Termék aktuális árak és készlet - Részletes szűrőfeltételek

Megjeleníthetjük az összes árkategóriát, vagy csak amelyik éppen érdekel, áfa tekintetében is választhatunk, hogy az árakat nettó, bruttó, vagy esetleg mindkét áron szeretnénk-e látni. Különböző raktárak oszloponként mutatják a tartalmukat, de akár itt is egy adott raktárra is szűrhetünk.

Ezen lista használatával mindig naprakészek leszünk raktárkészletünk aktuális helyzetéről, illetve aktuális árainkról is!