Pénztárzárás készítése

Ahogy azt már korábbi bejegyzéseinkben részleteztük, a Symbol Ügyvitel Házipénztár és banki kiegyenlítések modulja segítségével lehetőségünk van házipénztárakat kezelni a programban. Ha viszont már házipénztárakat kezelünk, jó lenne ezeket helyesen, napi- , akár havi zárásokkal kiegészíteni, hogy pénzkészletünk mindenkor rendben legyen. Jelen bejegyzés a pénztárzárás elkészítésén vezeti végig a felhasználót.

A Pénztár és bank menüben találjuk meg a napi pénztárzárások listáját pénztárakra bontva. Itt egyenként érdemes belemenni minden pénztárba, amelynek a napi zárását el kívánjuk végezni. Ha rákattintunk az adott pénztárra, a következő ablak tárul elénk:

Napi pénztárzárások

Itt dátumok szerint láthatóak az előző zárások, számlázó és készletkezelő rendszerünk pedig pirossal jelzi azokat a napokat, melyeknél nem történt még meg a zárás.

Hiányzó

Itt az adott sort kijelölve a Napi zárás elkészítése gombra kattintva tudjuk a műveletet elvégezni. Ekkor az újonnan felugró ablakban megadhatjuk a zárás dátumát.

Zárás dátuma

A zárás előtt egy utolsó megerősítést még kér a rendszer, hiszen fontos, hogy a megfelelő időben végezzük el a zárást. Ez után már nem állítható ki bizonylat az adott napon.

tuti

Ha itt Igen-nel válaszolunk, elkészül a zárás. A felugró ablakban lehet megadni a pénztárban lévő készpénz címletezését, de az automatikus címletezést is választhatjuk, ha esetleg korábbi időpontra kívánjuk a zárást végrehajtani és nincs pontos információnk a címletekről.

Előnézet

Az előnézetben a zárási dokumentum a következőképpen néz ki:

Előnézet2

Ezekkel a műveletekkel pénztárainkat naprakészen tudjuk tartani és minden kiadás, illetve bevétel követhető lesz.