Tag Archive for: díjbekérő

Számla, díjbekérő kiegyenlítése

Különböző bizonylatok, például számlák és díjbekérők kiállítását már korábbi bejegyzésekben részleteztük. Most ezeknek a pénzügyi rendezést igénylő bizonylatoknak a kiegyenlítési lehetőségeiről lesz szó bővebben. A Symbol Ügyvitel segítségével többféle lehetőség közül is választhatunk attól függően, hogy rendelkezünk-e a Házipénztár, bank és kiegyenlítés modullal vagy sem.

Díjbekérő kiállítása

A díjbekérő fogalmát már egy másik bejegyzés keretein belül tisztáztuk, most azt fogjuk részletesen megmutatni, hogy hogy lehet egy díjbekérőt kiállítani és milyen beállítások léteznek vele kapcsolatban. A kiállítását az Árajánlat és rendelés menün belül tudjuk megtenni, mivel a díjbekérő még nem jelenti a konkrét teljesítés megtörténtét, sem a fizetés kötelezőségét.

Díjbekérő fogalma

Jelen bejegyzésben a díjbekérő fogalma kerül tisztázásra, illetve hogy a számlával milyen összefüggései léteznek.

Rendszeres számlázás szerződés alapján

A Symbol Ügyvitel alapszoftvereihez illeszthető Szerződés modul segítségével kezelni tudjuk vevőinkkel és szállítóinkkal kötött szerződéseinket. Erről részletesen az Új szerződés rögzítése című bejegyzésben térünk ki. Jelen bejegyzésben az ezekhez a rögzített szerződésekhez kapcsolódó számlázási teendőkről lesz szó.