Tag Archive for: számla

Bejövő számla rögzítése

Rendszerünkben az általunk kiállított bizonylatokon kívül a bejövő bizonylatokat is rögzíthetjük. Ezáltal teljes ügymenetünk lefedésre kerül, továbbá projektek használata esetén így mérhető az adott projekt jövedelmezősége is a leghatékonyabban. Ebben a bejegyzésben a bejövő számlák rögzítésének mikéntjét részletezzük, hiszen a fogalmi elemekről egy másik bejegyzésben már kitértünk.

Bejövő számla fogalma

A következő bejegyzésben a bejövő számlát definiáljuk, kiállításáról és funkcióiról egy másik bejegyzésben térünk ki bővebben. A bejövő számla lényegét tekintve egyezik a kimenő számlával, csak míg ott szállítóként szerepeltünk, itt vevőként jelenünk meg. Ezáltal a bejövő számlákat nem mi állítjuk ki, hanem nekünk juttatják el partnereink postai, vagy elektronikus úton. A beszerzéseinket nyomon követendő természetesen érdemes rögzíteni ügyviteli rendszerünkbe a beérkező számlákat is, így lesz pontos a költségnyilvántartás.

Számla, díjbekérő kiegyenlítése

Különböző bizonylatok, például számlák és díjbekérők kiállítását már korábbi bejegyzésekben részleteztük. Most ezeknek a pénzügyi rendezést igénylő bizonylatoknak a kiegyenlítési lehetőségeiről lesz szó bővebben. A Symbol Ügyvitel segítségével többféle lehetőség közül is választhatunk attól függően, hogy rendelkezünk-e a Házipénztár, bank és kiegyenlítés modullal vagy sem.

Számla kiállítása

A Symbol Ügyvitelben a bizonylatok kiállítása viszonylag egységes, a rögzítési képernyőn csak kisebb változások tapasztalhatóak az egyes bizonylatoknál. Így van ez a számla létrehozásánál is, mely jelen bejegyzésünk központi témája. Új számla rögzítését kezdeményezni a főmenü Értékesítés menüpontja alatt tudjuk.

Számla, előleg számla fogalma

A számla egy olyan szigorú számadású bizonylat, melyet szolgáltatás teljesítésekor, illetve áru értékesítésekor állítanak ki. A vele szemben támasztott formai és tartalmi követelményeket jogszabályok írják elő.

Előleg számla felhasználása

Előleg számlák létrehozásáról már írtunk korábban, jelen bejegyzésben ezen előleg számlák felhasználási módjait részletezzük. Ahogy a rögzítésnél is, itt is kétféle módon tudjuk felhasználni a már rendezett előleg számlákat.