Bejegyzés

Új termék rögzítése

A hatékony készletkezelés és tulajdonképpen a hatékony ügyvitel egyik kulcsa a pontos termékkezelés. A következőkben termékeink és szolgáltatásaink rögzítését részletezzük. A Symbol Ügyvitelben korlátlan számú terméket tudunk felvinni a rendszerbe, így egy nagyobb termékskála sem okoz többletköltséget.

Termékek idegen nyelvű megnevezései

Napjainkban egyre nő az igény a külföldi partnereknek való igényes bizonylatok kiállítására. A Symbol Ügyvitel ezt az igényt is teljes mértékben ki tudja elégíteni. Nemcsak devizás bizonylatok kiállítására van lehetőségünk számlázó és készletkezelő rendszerünkben, a bizonylatok nyelvét is megadhatjuk bizonylattömbönként. Sőt, termékeinkhez is hozzárendelhetünk idegen nyelvű megnevezéseket.

Termékek speciális beállításai

A Symbol Ügyvitelben termékeinkhez az alapadatokon túl számos egyéb kiegészítő adatot is megadhatunk ezzel is könnyítve alkalmazottaink munkáját és csökkentve a hibalehetőségeket. A termék adatlapján a felső menüsor Speciális beállítások fülön rögzíthetőek ezek a jellemzők, többek között egyedi tulajdonságokat, környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos adatokat, árkategóriákat is meghatározhatunk termékspecifikusan.

Termékek beállításai

Termékeink rögzítésénél már az alapadatok között számos információt tudunk megadni, további adatok felvitelére pedig a Beállítások fülön van lehetőség. A termék adatlapján érhetőek el ezek a beállítások, ahol többek között a gyári számmal, árakkal, címkékkel és a termékkel kapcsolatos egyéb információkkal tudjuk bővíteni az alapadatokat.

Ragadós termékek

Napjaink értékesítési trendjei között egyre nagyobb szerepet kap az a megoldás, hogy egy adott termékünket egy vele összefüggő termékkel közösen akciózzuk, és ezt a kapcsolódó terméket ingyen, vagy csökkentett áron rakjuk a számlára. Nagyvállalati megoldásunkban, melyet Enterprise névre kereszteltünk, megtalálható ezeknek a különböző kapcsolódó termékeknek a kezelése is. Ebben a bejegyzésben az úgynevezett Ragadós termékek beállítási lehetőségeit részletezzük.

Termék csatolt dokumentumok (galéria)

Számlázó és készletkezelő rendszereinkben termékeinkhez számos egyéb adat mellett képet is rögzíthetünk, akár többet is. Ahogy ezt már megszokhattuk a többi termékspecifikus adathoz hasonlóan a Symbol Ügyvitelben ezt is a termék adatlapján tudjuk megadni a Beállítások fülön található Csatolt dokumentumok gomb segítségével.

Termék-Vevő kedvezmények

Az eddig részletezett különböző szempontok szerinti kedvezményeken felül egy teljesen egyedi, termék-vevő kedvezmény mátrixot is létrehozhatunk Enterprise rendszerünkben. Ez úgy működik, hogy mindentől függetlenül beállíthatunk adott vevőknek adott termékekre bizonyos összegű kedvezményt, mely felülírja a vevő alapértelmezett kedvezményét, viszont a többi beállított kedvezmény formával összeadódik.

Árak működése

Számlázó és készletkezelő rendszerünk alkalmas több szempontból is kezelni az árakat. Az árak felviteléről, módosításáról, illetve az árkategóriák szabályairól más bejegyzésekben térünk ki részletesebben, most az adott termékhez megfelelő ár kialakítását taglaljuk attól függően, hogy Forintos vagy devizás árazásról van szó. Előfordulhat ugyanis, hogy nem a Symbol Ügyvitelben rögzített devizában történik az értékesítés, hogy reagál erre a program?

Helyettesítő termékek

A Symbol Ügyvitel Enterprise változata lehetőséget nyújt helyettesítő termékek rögzítésére is egy adott termékhez. Amennyiben többféle, hasonló jellemzőkkel bíró terméket értékesítünk, megadhatjuk hogy ha egy adott termék éppen nincs raktáron, értékesítő kollégánk mit ajánlhat helyette. Ezzel gördülékenyebbé tudjuk varázsolni értékesítésünket, megkönnyíthetjük alkalmazottaink munkáját, és növelhetjük vevőink elégedettségét is.

Egyéb termékkapcsolatok

A Symbol Ügyvitelben már megszokott ragadós és helyettesítő termékeken túl egyéb termékkapcsolatokat is tudunk rögzíteni a rendszerben, melyeket saját egyedi igényeink szerint tudunk meghatározni. Az egyéb termékkapcsolatok segítségével rögzíthetjük rendszerünkben a kellékanyagokat, alkatrészeket, egyéb kapcsolódó termékeket.