Bejegyzés

Új termék rögzítése

A hatékony készletkezelés és tulajdonképpen a hatékony ügyvitel egyik kulcsa a pontos termékkezelés. A következőkben termékeink és szolgáltatásaink rögzítését részletezzük. A Symbol Ügyvitelben korlátlan számú terméket tudunk felvinni a rendszerbe, így egy nagyobb termékskála sem okoz többletköltséget.

Termékek idegen nyelvű megnevezései

Napjainkban egyre nő az igény a külföldi partnereknek való igényes bizonylatok kiállítására. A Symbol Ügyvitel ezt az igényt is teljes mértékben ki tudja elégíteni. Nemcsak devizás bizonylatok kiállítására van lehetőségünk számlázó és készletkezelő rendszerünkben, a bizonylatok nyelvét is megadhatjuk bizonylattömbönként. Sőt, termékeinkhez is hozzárendelhetünk idegen nyelvű megnevezéseket.

Termékek speciális beállításai

A Symbol Ügyvitelben termékeinkhez az alapadatokon túl számos egyéb kiegészítő adatot is megadhatunk ezzel is könnyítve alkalmazottaink munkáját és csökkentve a hibalehetőségeket. A termék adatlapján a felső menüsor Speciális beállítások fülön rögzíthetőek ezek a jellemzők, többek között egyedi tulajdonságokat, környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos adatokat, árkategóriákat is meghatározhatunk termékspecifikusan.

Termékek beállításai

Termékeink rögzítésénél már az alapadatok között számos információt tudunk megadni, további adatok felvitelére pedig a Beállítások fülön van lehetőség. A termék adatlapján érhetőek el ezek a beállítások, ahol többek között a gyári számmal, árakkal, címkékkel és a termékkel kapcsolatos egyéb információkkal tudjuk bővíteni az alapadatokat.

Ragadós termékek

Napjaink értékesítési trendjei között egyre nagyobb szerepet kap az a megoldás, hogy egy adott termékünket egy vele összefüggő termékkel közösen akciózzuk, és ezt a kapcsolódó terméket ingyen, vagy csökkentett áron rakjuk a számlára. Nagyvállalati megoldásunkban, melyet Enterprise névre kereszteltünk, megtalálható ezeknek a különböző kapcsolódó termékeknek a kezelése is. Ebben a bejegyzésben az úgynevezett Ragadós termékek beállítási lehetőségeit részletezzük.

Termék csatolt dokumentumok (galéria)

Számlázó és készletkezelő rendszereinkben termékeinkhez számos egyéb adat mellett képet is rögzíthetünk, akár többet is. Ahogy ezt már megszokhattuk a többi termékspecifikus adathoz hasonlóan a Symbol Ügyvitelben ezt is a termék adatlapján tudjuk megadni a Beállítások fülön található Csatolt dokumentumok gomb segítségével.

Termék-Vevő kedvezmények

Az eddig részletezett különböző szempontok szerinti kedvezményeken felül egy teljesen egyedi, termék-vevő kedvezmény mátrixot is létrehozhatunk Enterprise rendszerünkben. Ez úgy működik, hogy mindentől függetlenül beállíthatunk adott vevőknek adott termékekre bizonyos összegű kedvezményt, mely felülírja a vevő alapértelmezett kedvezményét, viszont a többi beállított kedvezmény formával összeadódik.

Árkategóriák működése

A Symbol Ügyvitel lehetőséget nyújt az egyedi árazás melett árkategóriák rögzítésére is, melyeknek segítségével ársávokat tudunk létrehozni különböző szempontok alapján. Ezek az árkategóriák szabadon létrehozhatóak, de nagy általánosságban a beszerzési ár, nagykereskedelmi ár, kiskereskedelmi ár, lista ár és VIP árkategóriák használatosak. Természetesen ezen kívül egyedi igények szerint korlátlan számú árkategóriát tudunk generálni a piaci igényeknek megfelelően.

Árak felvitele

A Symbol Ügyvitelben több irányból is megközelíthetjük az árkezelés kérdését. A termékekhez hozzárendelhetünk árkategóriákat, melyeket akár vevőnként is beállíthatunk, dátumhoz köthetjük a különböző árak érvényességét, illetve mindezt devizánként eltérő beállításokkal tudjuk ellátni. Ez a 3D-s árkezelés lényege, melyről jelen bejegyzésben részletesen is szót ejtünk.

Árak működése

Számlázó és készletkezelő rendszerünk alkalmas több szempontból is kezelni az árakat. Az árak felviteléről, módosításáról, illetve az árkategóriák szabályairól más bejegyzésekben térünk ki részletesebben, most az adott termékhez megfelelő ár kialakítását taglaljuk attól függően, hogy Forintos vagy devizás árazásról van szó. Előfordulhat ugyanis, hogy nem a Symbol Ügyvitelben rögzített devizában történik az értékesítés, hogy reagál erre a program?