Warning: Undefined variable $returnable in /home/symbghu1/public_html_symboltech.hu/tudasbazis/wp-content/plugins/similarity/similarity.php on line 287

Partner EU tagság beállítása

Partnereinkhez beállíthatjuk ügyviteli rendszerünkben, hogy belföldi illetőségű, EU-tag, esetleg EU-n kívüli székhellyel rendelkezik, ezáltal rengeteg hibalehetőséget tudunk kiküszöbölni, többek között az áfa szempontjából is.

A partner adatlapján található Beállítások fülön nyílik lehetőségünk ezt megtenni:

 

Ha ezeket a beállításokat minden új partnerünknél elvégezzük, nem kell többet gondolkodni az áfa-vonzatokról, hiszen ügyviteli rendszerünk automatikusan felhozza a szükséges áfa-kulcsot.

1. Ha a vevőnk belföldi illetőségű, az általános szabályok érvényesek rá, az alapértelmezett áfa-kulcs jelenik meg neki új számla kiállításakor.

 

 

2. Amennyiben EU-taggal állunk partneri kapcsolatban, és ezt beállítjuk, számlázáskor a rendszer ezt figyelembe veszi és nem számolódik áfa.
3. Ha partnerünk az EU-n kívüli székhellyel rendelkezik, akkor sem fogunk hibázni.
És mindezt nem szükséges egyenként kiválasztani, hiszen idő-hatékony és egyszerű megoldásunk, a tömeges adatváltoztatás erre is alkalmazható! Nem kell mást tennünk, mint a vevők listájában kiválasztani az egy csoportba tartozó partnereket (például az összes EU-tagot), és az Adatmódosítás gomb segítségével egy mozdulattal megtehetjük a kívánt beállítást!
Ezáltal megkönnyítjük számlázási feladatait, a partnerekkel fennálló jó kapcsolat megőrzését, céges ügyvitelének hibamentes működését. Mindezt azért, hogy élmény legyen az ügyvitel!