Warning: Undefined variable $time_difference in /home/symbghu1/public_html_symboltech.hu/tudasbazis/wp-content/plugins/similarity/similarity.php on line 327

Warning: Undefined array key 0 in /home/symbghu1/public_html_symboltech.hu/tudasbazis/wp-content/plugins/similarity/similarity.php on line 339

Vonalkód generálása

Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően számlázó és készletkezelő rendszereink egyre bővebb funkciókkal képesek ügyfeleink növekvő igényeit kiszolgálni. A több helyről érkező javaslatok hatására nemrég bekerült a rendszerbe a vonalkódok generálásának lehetősége is. Így nem csak kinyomtatni tudjuk a termékhez tartozó címkéket, illetve a vonalkódolvasó segítségével egy csippantással a bizonylatra helyezni, hanem már magát a vonalkódot is létrehozhatjuk a programon belül.

A vonalkód generálásra sorfolytonosság jellemző, ami azt jelenti, hogy egy adott intervallumon belül egymás után felhasználja az összes lehetséges vonalkódot a rendszer.

A Beállításokon belül a Rendszerbeállítások Adatrögzítés fülén tudjuk rendszerszinten megadni, hogy vonalkódjaink milyen felépítésűek legyenek.

A Vonalkód maszk mező melletti ikonra nyomva információt kapunk arról, hogy milyen változókat lehet a vonalkódban megjeleníteni.

Ha viszont termékcsoportonként különböző összeállítású vonalkódokat kívánunk használni, ezt is meg tudjuk tenni. Ötféle adat jeleníthető meg egy vonalkódon belül:

  • fix kezdő érték
  • gyártó kódja
  • termékkód
  • egy mozgó sorszám, melyhez az intervallumot meg tudjuk adni
  • és egy ellenőrző sorszám, mely a többi szám alapján generálódik – ez csak az  utolsó karakter lehet.

A sorszám intervallumokat a Beállításokon belül a Törzsadatok között a Termék alatt tudjuk felvenni.

 

Itt tudunk új intervallumot felvenni, előzőeket módosítani, illetve akár törölni is. Az adatokat ki is nyomtathatjuk, vagy akár kiexportálhatjuk Excelbe.

Ha új intervallumot kívánunk megadni, akkor kötelezően kitöltendő a kezdő nullák száma, valamint a kezdő és záró érték. Igény esetén termékcsoporthoz is rendelhetjük az adott intervallumot vagy előtagot adhatunk a kezdő nullákhoz. Ami fontos, hogy ha adott termékcsoporthoz hozzá van rendelve egy adott intervallum, amit a rendszer kioszt, tehát a vonalkódok elfogynak és nincs új intervallum felrögzítve, a vonalkód generálásnál hibát jelez a rendszer, ilyenkor új intervallumot kell felvenni.

Ha az összes szükséges intervallum rögzítésre került, a vonalkód generálására a Termék adatlapján nyílik lehetőségünk a Vonalkód mező mellett látható gomb segítségével. Ugyanitt lehet a gyűjtő vonalkódokat is szerkeszteni. Fontos, hogy a rendszerbeállítások között megadott maszkban szereplő értékek ki legyenek töltve, különben a vonalkód generálása nem történik meg.

Ha nincs minden adat megfelelően kitöltve, a hibaüzenet részletezi a hiányosságot vagy hibát, így könnyen tudjuk javítani azt.

 Ha minden adat megfelelően rendelkezésre áll, a rendszer kitölti a vonalkód mezőt a gomb megnyomására, és elkészült a vonalkód.


Kapcsolódó bejegyzések