Tag Archive for: weboldal

Symbol Tech 2012#2: Web

Cégünk 2012-es változásainak sorát folytattuk az elmúlt napokban (hónapokban), megújult weboldalunk is. Régi adósságunkat törlesztettük új weboldalunkkal, de persze ez még csak a kezdet, a webes megjelenés egy folyamatos munka.

Miért kell weboldal?

1. Hogy “eladja” a terméket. Vagy legalább átadjon a termékről minden információt, amely az értékesítéshez szükséges. Információval lássa el a leendő vevőt. Kedvet kapjon a termék kipróbálásához. Nem a saját munkánkat szeretnénk csak csökkenteni (azt is persze), sokkal inkább arról van szó, hogy a modern ember (webember 2.0) sok weboldal gyors áttekintése után hoz egy villám-döntést. Régen kérdés volt, hogy a weben szerepeljenek-e árak? Ez ma már nem kérdés, az olvasónak szinte a főoldalon kell ezzel találkoznia, mert ez egy fontos info arról, hogy jó helyen jár-e? Ez vajon az ő pénzügyi nagyságrendje-e? (lásd: Értékesítés)

2. A céges információkat elérhetővé tegye. Ez a hosszútávú stratégia szempontjából fontos. A Symbol Tech-ben mindig történik valami. Magyarországon szerintem kiemelkedő, hogy havi szinten jelennek meg újdonságok. Ezeket publikálni kell. És nem csak a termékben vannak változások, a cég is változik. Nem szeretjük mindenkinek az arcába tolni, hogy milyen cég vagyunk. De ha valaki erre kíváncsi, akkor legyen egy hely, ahol megtudja.

 

Kis történelem

Még nem dolgoztam a Symbol Tech-nél, amikor az előző weboldal elkészült, de belső információk alapján tudom, hogy nem tervezték hosszú életűnek. A Symbol Ügyvitel (első változatban még Symbol Számla volt a neve!) első publikus verzióját nem lehetett máshol megjelentetni, mint egy weboldalon.

A cég – még a garázskorszakban – egy hétvége alatt alakította ki a weboldal vázát és még egy hétig tartott a tartalom feltöltése. Akkor maximum 2 hónapig szabadott volna üzemelnie a tervek szerint. Ahogy a termékkel kapcsolatos teendők megszaporodtak, úgy kezdett a weboldal megszokottá válni. Az ügyfeleket is kiszolgálta, miért is kellene akkor változtatni? És maradt több, mint két évig. Ez a korszak zárult le az új oldallal.

Jelen

Új weboldalunk – mivel a webes szokások is megváltoztak – megfelel az új kor követelményeinek. Szeretnénk, ha a termék és a cég életében beálló változásokról az ügyfelek infokat kapnának. Mivel a webbel kapcsolatos számos teendőt már nem tudja az a csapat ellátni, aki eddig csinálta, erre új embereket kellett mozgósítanunk. A feladatuk, hogy a web mindig naprakész legyen, a keresők is szeressék (lassan már nem is az embereknek kell weboldalt csinálni, hmm…) és úgy viselkedjen, mint régen egy cégtábla a bolt bejárata felett.

 

Jövő

Számos tervünk van, amit jelenleg még nem tudtunk megvalósítani. Sőt a jelenlegi oldal néhol kevesebb információt tartalmaz, mint a régi. Ezeknek az infoknak máshol lesz az új helyük. Ezúton még kis türelmüket kérjük!