Symbol

Vállalatirányítási rendszer

Egyszerűen használható egyedi igényeire igazított vállalatirányítási rendszer professzionális háttértámogatással

Tesztrendszer igénylés

Enterprise

SCROLL

Symbol Vállalatirányítási
rendszer

Tesztrendszer igénylés

Hisszük, hogy elkápráztatja…

 • Bejövő rendelés feldolgozása

  Naponta több ezer megrendelést is fel fog tudni dolgozni, mert  automatizáltuk a bejövő rendelések kezelését a beszerzéstől a kiszámlázásig

 • Beszerzés + Logisztika

  Kapcsolat az értékesítői és a beszerzési oldal között. Beszerzési folyamatokat kezelhetünk, az igény megjelenésétől a beszerzett termék átvételéig

 • Komissió + Csomagküldés

  A komissiózás is lehet egyszerű, nincs több hibafaktor, a rendszer automiatizmusának köszönhetően felére redukálhatja adminisztrációs terheit

 • Értékesítés, Számlázás + Pénzügy

  Hatékony eszközt adunk, mely rendelkezik minden olyan funkcióval, amely szükséges cége napi operatív működéséhez

 • Ügyfélkezelés CRM

  Ügyfélkapcsolatok megfelelő kezelésével kiemelkedő bevételekre tehet szert. A CRM egy olyan rendszer, ami egyszerűvé és hatékonnyá teszi értékesítését.

 • Vezetői információs rendszer

  Lássa objektíven cége pillanatnyi helyzetét,  kontrolling és döntéstámogatási megoldásaink ebben segítik vállalkozása működését.

A Symbol Enterprise
egy modulokból felépülő vállalatirányítási rendszer

Integrált vállalatirányítási rendszer tevékenységére szabva

A Symbol vállalatirányítási rendszer megadja mindazt, amit egy ERP rendszertől elvár. 
Gyors, biztonságos, hatékony, de olyan lenyűgöző dolgokra is képes, amire nem is számítana.
 

Vállalatirányítási rendszerünk megoldást kínál a termelés, a logisztika, a készletkezelés, az értékesítés, az emberi erőforrás gazdálkodás és a pénzügyi elszámolás tranzakcióinak valós idejű, egységes és integrált kezelésére. Vállalatirányítási rendszerünk funkcionális szemléletű, modulokból épül fel, melyek megfeleltethetőek a vállalat egyes területeinek, önálló egységeinek. A vállalatirányítási rendszer feladata egyrészt a vállalatnál felmerülő tranzakciók kezelése, másrészt a vezetők számára precíz, naprakész információk nyújtása a tárolt vállalati adattömegből. A vállalati tevékenység profitábilis működtetéséhez és menedzseléséhez hatékony támogatást nyújt, s ezáltal csökkenthetők  a szervezet működési költségei. Célja, hogy javuljon a belső integráció, az információáramlás és az együttműködés. Ennek révén jobb döntések és magasabb színvonalú szervezeti teljesítmények érhetőek el, ami tükröződik a vevőkör elégedettségében és a vállalat eredményességében, a profitban.

Alapértelmezett funkciók

A Symbol vállalatirányítási rendszerben

Árajánlat

A modul segítségével készíthet vevői részére árajánlatot és szállítói ajánlatkérőt. Az árajánlatok összeállításánál számos dolgot paraméterezhet. Az árajánlaton szereplő tételeket csoportokba rendezheti, valamint megadhatja, hogy a termékekről milyen információk jelenjenek meg (pl.: kép, termék tulajdonságok, megjegyzés stb.). Árajánlataink formátuma olyan, mintha szövegszerkesztővel készült volna. De az adatokat nem Önnek kell másolással és beillesztéssel megkomponálni. A vállalatirányítási rendszer megteszi ezt Ön helyett. Küldhet szállítóinak ajánlatkérőt közvetlenül a Symbol vállalatirányítási rendszerből e-mailben, amelyen az Önt érdeklő termékeket és mennyiségeket tüntetheti fel.

Egyedi mezők

A termékhez, vevőhöz egyedi mezők definiálhatók. Az egyedi mezők elnevezése, adattípusa a  felhasználó által szabályozható. Egyszerű adatmezők kezelésén túl saját törzsből kitölthető adatok is definiálhatók. A minden mezőre megadható, hogy keresési szűrőfeltételekben szerepeljen-e, illetve, hogy a listákon megjelenjen.

Egyenlegközlő

A modul segítségével a késedelmes számlák alapján, a beépített szövegszerkesztővel összeállított formátumú és szövegezésű hivatalos iratot küldhet vevőinek. Az egyenlegközlő segítségével pedig tájékoztathatja partnereit fennálló tartozásaikról, túlfizetéseikről még a lejárati határidő előtt. Gondoljon csak bele, hogy már 50 vevő és évi 100 számla esetén milyen terheket ró a számlakezelő munkatársra egy-egy vevő kintlévőségének összesítése és a felszólítás megfogalmazása!

Gyári szám kezelés

A termékre vonatkozó készletinformáció sok esetben nem elegendő. Gyári számmal rendelkező termékek esetén tudni szeretnénk, hogy melyik példány mikor került beszerzésre, melyik raktáramban van/volt és mikor, kinek adtam el. Ennek papír alapú vagy Excel-es vezetése mostantól a múlté!
A Symbol vállalatirányítási rendszer gyári szám modulja azt a célt szolgálja, hogy minden gyári számos termékhez tartozó készletmozgás precízen nyomon követhető legyen.

Beszerzésnél, gyártásnál, értékesítésnél, raktárközi mozgásoknál és mindenhol, ahol egy termék konkrét példányát szeretnénk kezelni lehetőség van kötelező gyári szám megadása. Pont annyi gyári számot kell megadni vagy kiválasztani egy listából, ahány terméket bevételezünk vagy értékesítünk. Hiszen így precíz a készlet!

Cégünkre jellemző módon nem csak a gyári számok szöveges megjelenítése a cél, hanem ennél egy kicsivel több. A gyári számok a készletmozgató bizonylatokon, tétel szinten megjelennek, a garancialevélen tételesen feltüntetésre kerülnek. Azonban ami igazán fontos, könnyen lekérdezhető nyilvántartást vezet a rendszer arról, hogy melyik gyári szám található meg jelenleg a raktárakban. Természetesen egy gyári szám története is lekérdezhető  vállalatirányítási rendszerünkkel, így visszakereshető, melyik gyári számmal, mi történt. Még akkor is, ha egy gyári szám több alkalommal fordul meg nálunk, például egy év elteltével, mint használt termék újra megjelenik nálunk.

Készletmozgató bizonylataink tételes listája – amely a könyvelők kedvence – szintén tartalmazza a gyári számokat is. Így minden lekérdezés precíz és pontos marad. ERP rendszerünk lehetőséget biztosít arra is, hogy a gyártás során előállított termékeinek Ön adjon gyári számot. Ehhez a beépített gyári szám generátor minden segítséget megad.

Vállalatirányítási rendszerünk gyári szám kezelése még többet tartalmaz. Valódi egyed kezeléssel rendelkezik, termék gyári számonként más-más árat adhat termékeinek. Ezáltal például egy használt termékpéldányt adhat fél áron, egy speciális kiegészítőkkel ellátott példányt pedig 30%-os felárral értékesíthet. Nem csak Ön, hanem kollégái is, mert ezt sem kell fejben tartania!

Gyártás és selejtezés

Az értékesítési és beszerzési bizonylatok segítségével megvalósított készletkezelést tovább bővítheti. Lehetősége van nyersanyagok raktárból történő felhasználásával késztermékeket előállítani és készletre venni. A termékekhez rögzített darabjegyzék segítségével csak az előállítandó késztermékek mennyiségét kell megadnia, a szükséges nyersanyagokat a rendszer automatikusan kiszámolja, és a mennyiségeket ellenőrzi.

Selejtezés használatával jogszabályilag is helyes módon bizonylatozhatja a gyártás illetve szétszerelés (vagy egyéb esemény) során használhatatlanná vált termékeit.

Gyűjtőtermék

A gyűjtő termékek segítségével az alapvetően azonos, de néhány tulajdonságban különböző (pl. szín, méret) termékek foghatók össze. A gyűjtő termék egy virtuális termék, készlete nincs, nem értékesíthető, nem beszerezhető viszont alkalmas arra, hogy a hozzá rendelt termékeket összefogja.

Pl.: ruházati termékek esetén általános, hogy egy azonos termék különböző színekben, méretekben érhető el. Itt hasznos lehet egy gyűjtő termék felvétele pl. pulóver és ehhez a gyűjtőhöz hozzárendelni a konkrét termékeket: pulóver piros S méret, pulóver kék L méret stb.

A gyűjtő termék segítségével így kimutathatóvá válik az összes pulóver forgalma, meg tudjuk mondani a raktáron lévő összes pulóver készletét stb. A gyűjtő termék lényegében egy termékcsoportosítási lehetőség, viszont nagyobb rugalmasságot biztosít, mint a hagyományos termékcsoportosítás.

Házipénztár

A modul használatával Ön nem csak bankszámlaszámát tüntetheti fel a bizonylatokon, de rögzítheti bankbizonylatait, házipénztár bizonylatait, sőt ezek az adatok azonnal ki is egyenlítik átutalásos vagy készpénzes számláit, díjbekérőit (proforma).

Rendszereinkben minden korlátlan! Korlátlan számú házipénztárt kezelhet, különböző számlatömbjeihez különböző pénztárakat adhat meg. A pénztárzárás funkcióval Ön egy teljes értékű házipénztár programot kap! Sőt, a piac házipénztár programjain túlmutatva devizás pénztárainak készletértékét FIFO és mérlegelt átlagár szerint is kimutathatja. Ha Önnek ez nem mond semmit, kérdezze meg könyvelőjét! Túlfizetés vagy részfizetés esetén a szoftver figyelmezteti! Készpénzes számláihoz automatikusan elkészülhetnek a házipénztár bizonylatok.

Intelligens bankszámla választó funkciónknak köszönhetően Ön a saját bankszámlái közül azt a bankszámlaszámát tudja feltüntetni a bizonylaton, amilyen banknál a vevőnek is van számlája. Így gyorsabb az utalás és mindez automatikus!

Környezetvédelmi termékdíj

A csomagoló anyagokról vezetett kötelező nyilvántartás automatikussá válik. Készletkezelő rendszereinkhez elérhető a Környezetvédelmi termékdíj modul. Törvényi előírás, hogy a környezetvédelmi termékdíjat fizetni kell és fel kell tüntetni a számlán. Miért ne lehetne ez automatikus? A Symbol Ügyvitel rendszerrel most az.

A KT kódok cégre szabott szabályrendszerét beállítva, a KT kódokat termékekhez rendelve automatikusan feltüntetésre kerül a számlán a bruttó árban foglalt környezetvédelmi termékdíj. Ez hagyományos esetben számlánként akár 3-15 percet is igénybe venne. De most már egyszerűen megoldható. Kapcsolja be számlatömbönként, hogy a környezetvédelmi termékdíj feltüntetésre kerüljön-e a számlán és nyugodtan dőljön hátra, hiszen minden kötelezettségének eleget tett. Amikor bevallásra kerül a sor, exportálja vagy nyomtassa ki a környezetvédelmi termékdíjak tételes listáját, amelyen KT kódonként (is) csoportosítva megtalálja a szükséges információkat.

A környezetvédelmi termékdíj törvényi szabályozása 2012. január 1-én megváltozott. Szoftverünk új verziója úgy felel meg a hatályos jogszabályi követelményeknek, hogy a meglévő termékdíj beállítások nem vesznek el, nem kell őket újra rögzíteni. Amennyiben szükséges, bővíteni lehet azokat.

Környezetvédelmi termékdíj

Partnerkapcsolatok

Partnerkapcsolatok nyilvántartásával nem lesz elmulasztott üzlete. A vevők és szállítók kapcsolattartóit a velük folytatott telefonbeszélgetések, e-mail üzenetek és találkozók adatait rögzítheti. A visszakereshetőség mellett előnyt jelent, hogy azonnal rögzítheti, milyen további teendői vannak az üzleti-, értékesítési folyamat befejezéséig Önnek vagy egy másik kollégának

A teendőket saját magához is feljegyezheti vagy más kollégáknak is kioszthatja. A kiosztott teendők emlékeztetőként a rendszerbe kerülnek, azok határidejére a Symbol Ügyvitel figyelmezteti a felhasználókat. Az emlékeztetők és partnerkapcsolatok tetszőleges részletességű naptár nézeten megjeleníthetők.
Lehetősége van partnereihez (vevők vagy szállítók) előre definiált űrlapokat kitölteni. Ezek lehetnek például szerződések, belépési nyilatkozatok. A szöveget megszerkesztheti a beépített szövegszerkesztővel vagy betölthet Word dokumentumokat is.

Számlázási funkciók

 • Korlátlan számú vevő, termék és szolgáltatás, számlatömb kezelése
 • Előleg számlák kezelése
 • Devizás számlázás lehetősége
 • Számla stornó és helyesbítés
 • Vevő, termék és szolgáltatás törzs
 • Számlatömb, több sorszám tartomány
 • Szállítólevél számlázása
 • E-mailben küldhető automatikus bizonylatok
 • Több nyitott ablak, párhuzamos műveletek
 • Számítógépek és felhasználók száma korlátlan
 • A különböző vevők számára eltérő árak kezelése
 • Vevők hitelkeretének, kintlévőségeinek nyomon követése
 • Vevői, szállítói rendelések nyilvántartása, összeállítása
 • ÁFA kimutatás elkészítése
 • Díjbekérő (Proforma) számla
 • Gyűjtőszámla, ÁFA 58§ szerinti számla
 • Hitelkeret beállítás, maximumtartozás vevőnként

Készletkezelési funkciók

 • Raktárankénti és céges készlet
 • Tetszőleges napra vonatkozó készlettörténet (múltbéli és jövőbeni)
 • Bizományos készlet és gyorsított elszámolás
 • Raktári ki/be és raktárközi mozgás, készletkorrekció
 • Profit kimutatás (ELÁBÉ+)
 • FIFO és Mérlegelt átlagár szerinti készletérték
 • Szállítási módok és kedvezmények
 • Fizetési módok és kedvezmények
 • Foglalt készletnyilvántartás
 • Divíziók, projektek kezelése
 • Naprakész készlet mennyiség és érték
 • Grafikusan megjeleníthető készletváltozások, rajta a min/opt/max szintek
 • Korlátlan raktár és bizományos készlet kezelése
 • Felhasználónkénti jogosultsági szintek
 • Korlátlan árlista kezelése
 • Termékekhez kép kezelése
 • Szállítólevél kezelése (vevői, szállítói, bizományos)

Többet nyújt, mint gondolná

Symbol Vállalatirányítási rendszer

Anywhere

Termékportfólió a zsebben

Nincs több “Amint beértem az irodába…” válasz. Hordja magával az Ön által forgalmazott termékeket egy mobileszközön és prezentálja termékei képét, videóját, bármilyen dokumentumát azonnal. Akár egy kávézóban, mobilról azonnal kivetítve vagy a pénztárnál sorban állva.

Vállalatirányítás

Iparágára szabva

Vállalatirányítási rendszerünkbe mindazon folyamatok integrálhatóak, melyek egy vállalat üzletmenetében előfordulhatnak, ide értve a vállalkozás irányításának, a termékek előállításának, illetve azok értékesítésének feladatait is.

Az elindulás kényelmes és nyugodt is lehet Akár átállásról, vagy egy új ERP rendszer kiépítéséről van szó, a leghosszabb, központi esemény a bevezetés. A céget kívülről meg kell ismerni. Több éves rendszer bevezetési tapasztalatainknak köszönhetően egy professzionális vállalatirányítási rendszert 1-3 hónap alatt bevezetünk Cégébe.

Az elindulás kényelmes és nyugodt is lehet

Bevezetés

ERP Webáruházakhoz

Professzionálisan működő vállalatirányítási
rendszer webáruházához.

Összekapcsolná ügyvitelét webáruházával? Működő megoldást adunk az Ön kezébe! WebSyX általános webáruház kapcsolat segítségével Ön a Symbol Enterprise rendszert saját, tetszőleges típusú webáruházához illesztheti. A WebSyX beépülő modulunk teljes webes számlázó program funkciókkal látja el vállalatirányítási rendszerét. A webáruház minden adminisztrációs lépését az vállalatirányítási rendszerében végezheti el

Részletek

ERP Business

Ahány cég, annyi elvárás…

Innováció & megbízhatóság. Feleljen meg a folyamatosan változó üzleti modellek jelentette kihívásoknak. Állítsa össze teljes modulkínálatunkból igényeire paraméterezett új vállalatirányítási rendszerét.

Tovább a modulokhoz

ERP Kereskedőknek

Lépjen túl a CRM-en

Szeretné optimális szinten tartani készletét, úgy hogy közben biztosítva legyen, hogy minden vevőjének rendelése kiszolgálható? A Symbol ERP Kereskedőknek rendszer segítségével optimalizálhatók a beszerzések. Pontosan összeállíthatók az ügyféligények kiszolgálásához szükséges rendelések. Emellett figyelembe vehetők a különböző készletfeltöltési szintek is.

Részletek

ERP Üzletkötőknek

Üzletkötőkre specializálódott integrált
vállalatirányítási rendszer

Egyszerűség és gyorsaság – ez a jó programok legfontosabb ismérve. Minden érthető és átlátható, a hibázás lehetősége minimális. A szoftver funkciói segítik a felhasználókat abban, hogy minél gyorsabban végezhessék el feladataikat. A kereskedelmi folyamatokat az árajánlattól kezdve a vevői rendelésen át a szállítólevélen legvégül a számlával lezárva a rendszer pontosan nyomon követi, az egymás utáni lépéseket – árajánlat ki lett –e számlázva, vevői rendelést elvittek –e szállítólevélen, szállítólevél ki lett e számlázva, kiegyenlítve – ezeket a folyamatokat precízen nyilvántartjuk!

További részletek

Nyújtunk

Többet

Anywhere

Termékportfólió a zsebben

Nincs több “Amint beértem az irodába…” válasz. Hordja magával az Ön által forgalmazott termékeket egy mobileszközön és prezentálja termékei képét, videóját, bármilyen dokumentumát azonnal. Akár egy kávézóban, mobilról azonnal kivetítve vagy a pénztárnál sorban állva.

Vállalatirányítás

Iparágára szabva

Vállalatirányítási rendszerünkbe mindazon folyamatok integrálhatóak, melyek egy vállalat üzletmenetében előfordulhatnak, ide értve a vállalkozás irányításának, a termékek előállításának, illetve azok értékesítésének feladatait is.

Az elindulás kényelmes és nyugodt is lehet Akár átállásról, vagy egy új ERP rendszer kiépítéséről van szó, a leghosszabb, központi esemény a bevezetés. A céget kívülről meg kell ismerni. Több éves rendszer bevezetési tapasztalatainknak köszönhetően egy professzionális vállalatirányítási rendszert 1-3 hónap alatt bevezetünk Cégébe.

Az elindulás kényelmes és nyugodt is lehet

Bevezetés

Kiegészítő modulok

A Symbol vállalatirányítási rendszerhez

Bemutatjuk a Symbol Tech Zrt. legújabb, eddigi leginnovatívabb fejlesztését, a magyar gyártó cégek igényeire fejlesztett gyártás tervező és ütemező megoldást. Széles körű, rugalmas paraméterezhetősége mellett az elérhető grafikus tervezői felület megkülönbözteti a hasonló megoldásoktól.

A grafikus gyártástervezés segítségével egy összesítő felületen könnyen át tudja tekinteni, melyik gyártási folyamat indult el, hol tart, mikorra kell végezni vele. A grafikus tervező felületen kényelmesen tudja átütemezni a teljes gyártási folyamatot vagy annak egy lépését. A módosítások után azonnal láthatóvá válik, ha valamelyik műszak valamely erőforrása túlterhelődik.

Ajánlatadás folyamán modellezhető a gyártás a kiválasztott gyártási technológiával. Így az ajánlat a várható költségek és a vállalható határidő ismeretében adható ki biztosítva a csúszások miatti kötbér elkerülését.

Belső rendelések

A belső rendelések alapvetően a több telephellyel rendelkező cégek munkáját támogatják. Központosított beszerzés esetén, ha a telephelyek nem közvetlenül rendelnek árut a beszállítóktól, meg kell oldani, hogy a telephelyek valamilyen módon tudják jelezni anyagszükségletüket a központ felé. A belső rendelések hasonlóan működnek a vevői rendelésekhez, csak a rendelés leadója nem egyik partnerünk, hanem az egyik telephely. Lényegében egyik raktár tudja leadni a rendeléseit egy másik raktár felé. A belső rendelések az igénylő raktár szükségletei alapján automatikusan generálhatók is. A központi vagy kiszolgáló raktárakban a különböző belső rendelések tömegesen is feldolgozhatók, illetve a központi árurendelésbe – a vevői rendelésekhez hasonlóan – is beleszámítanak: elképzelhető, hogy nem azért kell árut rendelnem, mert valamelyik vevőmet közvetlenül ki kell szolgálnom, hanem azért mert az egyik telephelyem rendelte az árut.

A belső rendelések kiszolgálása raktárközi átadással történik. Nagy távolságban lévő telephelyek esetén alkalmazható a raktárközi átadások késleltetett beállítása: ekkor az áru kiadása és bevételezése időben elkülönül, kezelhetők a több napig úton lévő szállítmányok.

symbol erp

Beszerzési azonosító

A beérkezett áru minden darabja első ránézésre egyforma. De lehet, hogy van köztük különbség, például máskor jár le a szavatossága vagy máskor lépte át az államhatárt. Emiatt másképp kell kezelnem, meg kell különböztetnem őket. Vállalatirányítási rendszerünkkel ezt is precízen kezelheti.

A Symbol vállalatirányítási rendszerben beszerzési azonosító modulunk segítségével gyűjtőket kezelhet, amely gyűjtők valamilyen szempontból egy fajta termékeket fognak össze. Az összefogás jellemzőjét Ön állíthatja be termékenként. Ez lehet valamilyen dátum (szavatosság dátuma, esetleg szavatosság dátuma és ideje) vagy akár egy szöveges azonosító (fuvarozó cég neve + autó rendszáma, amely az árut hozta).

A beállított adatot minden beszerzésnél és értékesítésnél meg kell adnia, ki kell választani, milyen szavatossági idejű terméket vételez be vagy ad el éppen. A beszerzési azonosítók automatikusan megjelennek a bizonylatokon, a szavatossági idő minden tételnél feltüntetésre kerül. Újgenerációs ügyviteltől elvárhatóan a különböző szavatossági idejű termékeket nem kell külön tételként rögzítenie, csak mert nem egyforma a beszerzési azonosítójuk.

Nyugodtan rögzítse fel egy tételként a 100 pohár joghurtot, majd válogasson össze a leghamarabb lejáró joghurtok közül 100 pohárnyit!
A háttérben a Symbol vállalatirányítási rendszer automatikusan számolja a beszerzési azonosítókból elérhető mennyiségeket, ezzel nem Önnek kell foglalkoznia. A kimutatások között tételes kimutatásokat is talál, de ennél sokkal fontosabb az éppen elérhető készlet és annak beszerzési azonosító szerinti bontása. Három kattintással kimutatható például , hogy ‘Melyek azok a termékek, amelyek a szavatossági dátumuk szerint az elkövetkező 90 napban járnak le.’, azaz mit kell visszaszállítanom a gyártónak.

Felszereltség kezelés

Egy listából a termékhez opcionálisan kérhető dolog – kizárólag gyáriszámos termékeknél, hogy azonosítható legyen. pl. autóhoz klíma. Be lehet állítani, hogy utólag beépíthető-e (ilyenkor a darabjegyzék kibővítésével történik a gyártás) vagy nem. pl. ABS. Ha egy adott felszerelés több termékhez is hozzárendelhető különböző árakon, akkor kétszer kell felvenni.  Árajánlatban be lehet pipálni, hogy milyen felszereltségek rendelhetők a termékhez, illetve, hogy megadja-e a végösszeget, vagy ne. Vevői és szállítói rendelésben lehet foglalni. Szállítólevél, számla kezelésénél nincs készletmozgás. Ide jön a tartozék is pl. autóhoz kulcs, elsősegélydoboz – ezt is ki lehet választani, készletmozgás nincs. szállítólevelet is lehet módosítani, hogy szerepeljen rajta az adott tartozék.

Csomagküldés modul

A webáruházzal is rendelkező, napi szinten nagyobb számú rendelést kiszolgáló cégek számára hasznos, rengeteg időt megtakarító megoldás a csomagküldés modul.

Használatával egyszerűen összeállíthatók a naponta postázandó (vagy futárcéggel küldendő) küldeménylisták. A modul lehetőséget biztosít a szállítónként eltérő, sávos szállítási költségek kezelésére, továbbá integrálható a különböző futárcégek csomagküldő rendszerével.

Járulékos költségek kezelése

Termékcsoportonként/termékenként beállíthatóan beszerzéskor fix költségek kerülnek hozzárendelésre az adott beszerzéshez, amely a profit kimutatásban mint haszoncsökkentő elem megjelenik. A könyvelésben ez a saját bejövő számláján (ha van ilyen) kerül rögzítésre.

A termék készletre kerülési árára nincs hatással, egyedül az eladási árak képzésére van hatással.

CRM Extra – professzionális ügyféladatbázis kezelő rendszer

Minden cég alapvető érdeke, hogy lehetséges vevői közül a lehető legtöbbet szerezzen meg, a legtöbbjük számára tudja értékesíteni termékeit vagy szolgáltatásait. A megfelelő eszközzel ezek az arányok jelentősen javíthatók. Ez az eszköz a Symbol Ügyvitel CRM modulja.

A modul lehetőséget biztosít az értékesítési folyamat minden fázisában, hogy a szükséges adatokat rögzíteni tudja, az szükséges információkat elérje. Az értékesítés során felmerülő összes adat kezelhető az érdeklődőktől egészen az értékesítésig.

Érdeklődőként kezelünk minden a cégünkkel valamilyen módon kapcsolatba került új, lehetséges partnert. Ezen partnerek adatai számos módon eljuthatnak hozzánk: hirdetéseken, előadásokon, egyéb rendezvényeken, ajánlásokon keresztül vagy természetesen saját marketing kampányainknak köszönhetően.

A CRM rendszer alapvetően egy olyan rendszer, mely nem a terméket, hanem az ügyfelet állítja az értékesítés középpontjába. Épp ezért feltétlen szükséges egy kifinomult adatbázis, melyben mindenkori kapcsolódási pontjainkat a vevővel, érdeklődővel rögzíteni tudjuk.

 • Nem kell többszörösen rögzíteni az adatokat, hiszen azok már tárolódtak a vállalatirányítási rendszerben

 • Olyan akciókat tudunk végrehajtani a felületéről, mely csak egy ügyviteli rendszer segítségével történhet meg (érdeklődő állomány import excel táblázatból, üzleti lehetőség definiálás, konvertálás vevővé, érdeklődő – partner folyamatok, add prompt értékesítés, dokumentumok csatolása, google térkép és információ a cégről, címkézés, blogolás, érdeklődő csoportok, vevőcsoportok állapotok tetszés szerinti definiálása, termékérdeklődési körök rögzítése)

 • Adatállománya bármikor a rendelkezésére áll, nem kell félni, ha megszűnt az internetkapcsolat

 • Az adatok minden percben az Ön tulajdonát képezik, ha netán egy másik szolgáltatóval kellemetlenné válik az üzleti kapcsolat nem kell félni, hogy több éves munkája kárba veszik, ami akár presztízs és anyagi károkat is jelenthet vállalkozásának

 • Nem kell havi bérleti díjakat fizetgetni, egyszeri vásárlással az Ön rendelkezésére áll bármikor

 • Hírlevél kampányok indítása akár többlépcsős formában, kiküldések statisztikázása, melynek segítségével folyamatosan ellenőrizhetjük kampányaink sikerét, eredményességét.

HR – Személyügyi nyilvántartás

Személyügyi nyilvántartás modulunk segítségével precíz, naprakész információkkal fog rendelkezni dolgozóiról, legyenek azok alkalmazottak, alvállalkozók vagy ideiglenes munkavállalók csak egy-egy projekt erejéig. A személyes adatokon túl, dokumentumokat csatolhat a személyekhez, nyilvántarthatja bérüket, sőt még okmányaik érvényességére is figyelmezteti Önt a vállalatirányítási rendszer. Ugye az Ön cégében is egynél több alkalmazott van?

HR – Személyügyi modulunk segítségével dolgozóiról minden szükséges információt naprakészen nyilvántarthat. A személyes adatokon túl az alábbi információkat tudja munkavállalóihoz megadni:

Címek (visszamenőlegesen is, érvényességi időszakkal együtt), Dokumentumok (scannelhető, tetszőleges formátumú fájlok), Okmányok, Hozzátartozók, Baleseti kapcsolattartók, Iskolai végzettségek, Nyelvtudás, Képzések, Tanulmányi szerződések, Kutatási témakörök, Jogviszonyok, Munkakörök, Cafeteria, Munkára kiadott eszközök, Üzemorvosi vizsgálatok, Kitüntetések, fegyelmi intézkedések, Előző munkahelyek

Az adatok tárolásán túl a Symbol vállalatirányítási rendszerben integrált HR modul további kényelmi funkciókkal segíti az Ön munkáját is:

 • Mindig az aktuális érvényességű munkaviszonyokat jeleníti meg. Természetesen visszanézhető az is, hogy korábban milyen munkakörben, milyen fizetéssel rendelkezett a dolgozó.
 • Könnyen és gyorsan kereshet több száz dolgozó között is adott nyelvismeretű kollégát (pl.: felsőfokú angol vagy anyanyelvi spanyol nyelvtudással). A rendszer a jelenleg munkaviszonyban lévő dolgozókat jeleníti meg, kiszűri azokat a kollégákat, akik jelenleg GYED-en vannak vagy elhagyták a céget. Függetlenül attól, hogy személyes adataikat a rendszer későbbi felhasználásra eltárolja (GYED végén visszatér vagy újra cégünknél fog dolgozni).
 • A rendszer figyelmeztet az okmányok érvényességére. Munkakörönként beállítható, hogy a feladat elvégzéséhez milyen okmányok szükségesek. Például az értékesítő kolléga kell, hogy rendelkezzen vezetői engedéllyel, külföldi értékesítő pedig útlevéllel A magasban dolgozó kolléga alkalmassági vizsgája is lehet kötelező okmány. Külön menüpontban érhető el a hiányzó vagy lejárt érvényességű okmányok listája.

Ez alapján egy mozdulattal küldhet e-mail-t dolgozójának arról, hogy hosszabbítsa meg járművezetői engedélyét vagy mutassa be alkalmassági vizsgáját.

 • Az integrált HR modul lehetőséget teremt arra is, hogy a dolgozó nyilvántartásban már rögzített adatok más területen is felhasználhatóak A dolgozók közül egy kattintással bejelölhető, hogy valaki a jutalék elszámolásban érintett, és még két kattintás kell ahhoz, hogy a Symbol Ügyvitelbe be is tudjon jelentkezni.

Ha Önnél is dolgozik legalább 5 ember, javasoljuk, hogy személyes adatait tárolja HR – Személyügyi nyilvántartás modulunkban.

Raktárhely

Raktárhelyek (polchelyek) nyilvántartásával gyorsabban meg tudja keresni termékeit, kollégái pedig pontosabban végezhetik munkájukat. A raktárhelyek (más néven polchelyek) használata a készlet még precízebb, még pontosabb kezelését teszik lehetővé. Nem csak azt tudja megmondani, hogy melyik raktárban mennyi van az adott termékből, de könnyen át tudja tekinteni, hogy melyik sorban, ott melyik polcon kell a terméket keresnie.

Alapértelmezetten három dimenzió szerint bonthatja a raktárait (sor, oszlop, polc), de igény esetén korlátlan dimenzió számot hozhat létre, például ha a polcon belül még fiókok találhatóak.
Termékenként beállítható, hogy a terméket raktárhelyenként tartjuk-e nyilván. Amennyiben kezeljük a raktárhelyet, úgy Kedvenc raktárhelyeket is beállíthatunk, sőt ezeket kötelezővé is tehetjük. Így a kollégák nem tudnak tévedni.

A gyári szám és beszerzési azonosító kezelés együttműködik a raktárhely modullal. Könnyedén meg tudja mondani, hogy egy gyári szám melyik raktárban, azon belül melyik polcon van.

Szállítói rendelésgenerálás – MRP

Szeretné optimális szinten tartani készletét, úgy hogy közben biztosítva legyen, hogy minden vevőjének rendelése kiszolgálható?

Az MRP modul segítségével optimalizálhatók a beszerzések. Pontosan összeállíthatók az ügyféligények kiszolgálásához szükséges rendelések. Emellett figyelembe vehetők a különböző készletfeltöltési szintek is.

A modul működése a még ki nem szolgált vevői rendeléseken alapszik. Ezeken a rendeléseken szereplő tételek képezik az elkészítendő szállítói rendelések alapját. A vevők által rendelt mennyiségből a rendelkezésre álló készletből, valamint a már leadott szállítói rendelésekből meghatározásra kerül az a minimális mennyiség, ami ahhoz szükséges, hogy minden élő vevői rendelését ki tudja szolgálni.

A rendszer által felkínált mennyiségek szabadon átírhatók, illetve megadható, hogy a rendelendő mennyiség a vevői igények kiszolgálása után elegendő legyen arra is, hogy a termékek készletet elérje a minimum szintet. A szállító rendelések összeállításában segít a termékenként előre definiálható kiemelt szállító, illetve a rendelendő tételek rugalmas rendezhetősége, csoportosíthatósága.

A készletfeltöltés lehető legpontosabb elvégzéséhez lehetőség van különböző időszakok forgalmát megjeleníteni (pl. előző hét vagy hónap), így ezen időszakok készletfogyása alapján a rendszer által felkínált értékek módosíthatók. A szállító rendelések pár kattintással automatikusan elkészíthetők.

Szerviz

Teljes körű szerviz kiszolgáló modul, mely pontosan kezeli a javításra átvett termékek jellemzőit, a szükséges javítási folyamatokat támogatja. Kezeli a garanciális és egyéb szolgáltatási szintű javítások során felhasznált készleteket. Munkalapot és szervizlapot kezel, melyek dolgozókhoz köthetőek, ezáltal a folyamatok is nyomon követhetőek. Nem csak a feladatok elvégzésében segíti ügyviteli folyamatainkat, hanem annak befejezésével a könnyű munkalapszámlázást is. Az ügyfelek kiértesítéseiben is segítségünkre van, hiszen mind sms-t, mind emailt tudunk küldeni az ügyviteli rendszerből.

Utólagos költségfelosztás

A költségfelosztás modullal a termékek beszerzését terhelő plusz költségek (pl. szállítási, csomagolási költség) felosztása válik lehetővé. A felmerülő plusz költségek ráoszthatók a beszerzett termékekre, ELÁBÉ kimutatásban a megnövelt összegek kerülnek figyelembevételre.

Vevői rendelések tömeges számlázása

Elsősorban nagykereskedelmi tevékenységet folytató cégek számára hasznos a esetlegesen napi több száz vevői rendelés egy lépésben történő számlázása.

A modul lehetőséget biztosít a nyitott rendelések tétel szintű áttekintésére, a számlakészítés előtti készlet ellenőrzésre. A rendelések ebben az állapotban még módosíthatók, azokról tételek lehagyhatók vagy helyettesítő termékre cserélhetők.

A vevői rendeléseknél a vevők kiszolgálási sorrendje is állítható, így készlethiány esetén szabályozható, hogy melyik ügyfelet szolgálom ki.

Webáruház-kapcsolat

Web áruházakkal történő kapcsolatok kialakításakor lehetőség van a Symbol Ügyvitel törzsadatainak minden szükséges elemét eljuttatni a web áruház felé (pl. termékek, vevők, készlet és ár adatok, akciók egyedi vevői kedvezmények). Az adatok köre nagymértékben függ a web áruház szolgáltatásaitól.

A web áruházban leadott rendelések átvétele szintén megvalósítható. Ebben az esetben kezelésre kerül a weben keletkezett új vevők adatinak átvétele, valamint a rendelések rögzítése a Symbol Ügyvitelbe. Szükség esetén a rendelésekről státusz adatok is visszajuttathatók a web áruház felé. Az adatcsere XML file-ok segítségével történik, a szinkron megtörténhet manuálisan és automatizálva is.

A Symbol Ügyvitel precizitására jellemző, hogy webáruház kapcsolat esetén lehetőség van egy termékhez egynél több képet rendelni, amelyek a webáruházban a terméket még pontosabban tudják bemutatni. A feltöltésre kerülő termékeket már a Symbol Ügyvitel el tudja látni dinamikus vízjellel, ehhez Önnek sem grafikus sem grafikai program nem szükséges.

Ime néhány a 3500

ügyfél közül, akik sikert értek el a Symbol Ügyvitel rendszerrel

 

Igényeljen Enterprise Tesztrendszert kötöttség és költség nélkül!

Symbol Vállalatirányítási rendszer az ERP

Töltse ki az űrlapot az ingyenes tesztrendszer igényléséhez

Igényeljen Enterprise Tesztrendszert kötöttség és költség nélkül!

Symbol Vállalatirányítási rendszer az ERP

Töltse ki az űrlapot az ingyenes tesztrendszer igényléséhez

Azért használunk Cookie-kat, hogy a legjobb élményt biztosíthassuk önnek weboldalunkon. Ha beállításait módosítása nélkül folytatja, beleegyezik, hogy minden Cookie-t elfogad a Symbol Tech weboldaltól. További info

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás