Tag Archive for: symbol ügyvitel

Mostantól Breaking Changes is van

Sokáig tartottuk magunkat, hogy dobozos rendszereinkben az ügyfelek csak a jót vegyék észre. A “mellékes” változások ne okozzanak érzelmi hullámvölgyeket. Most már okoznak. Angolul Breaking Changes-nek hívják azokat a változásokat, amelyek a jelenlegi működést jelentősen befolyásolhatják.

breakingchanges

 

Jogosultsági rendszerünk folyamatos bővítésével bizonyos új jogok alapértelmezetten már nincsenek hozzárendelve a dolgozókhoz. Ilyen például a deviza-konverzióval történő értékesítés. Ezt mostantól felhasználói joghoz kötjük és alapból ki van kapcsolva. Ennek a hatása az, hogy ami eddig működött az “átlag-felhasználónál” az most nem fog. Csak ha az Administrator jogot ad.

De hogy is valósul ez meg?

A verziótörténet külön, kiemelt színnel jeleníti meg azokat a változásokat, amelyek a működést befolyásolják. És ezeket a változásokat minden felhasználónak jóvá kell hagynia egy “Igen, elolvastam, megértettem és megígérem, hogy így fogok eljárni” jellegű mondat utáni OK gombbal. Szinte fájdalommentes a megvalósítás. Figyelni kell, erre kérjük ügyfeleinket és rendszergazdáikat!

Apropó, rendszergazda…

Egyre több helyen látjuk, hogy a Symbol Ügyvitel új verziójának telepítése nem a felhasználók által történik, hanem a rendszergazda kivonul, elolvassa a verziótörténetet, dönt róla, hogy ez kell-e a cégnek, majd házi oktatással egybekötve telepít/frissít. Sőt nem egy olyan cégről hallottunk, ahol teszteket végeznek mielőtt az éles rendszert cserélik. Követendő példa…!