Tag Archive for: online-pénztárgép

A pénztárgép integrációnak leáldozott

Nagy érdeklődéssel vártuk a pénztárgépek NAV-hoz való bekötését és az ezzel járó fejlődést, az új gépeket. De a nem várt eredményt kaptuk, sajnos nem történt nagy innováció ezen a területen.

A NAV-hoz való bekötéssel új gépek jelentek meg, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy 220V-ba dugva vagy akkumulátorról működtetve kiszolgálják a Lehel piac-ra betérő vevőket vagy a kisboltokat. De nem alkalmasak PC-vel való összekötésre. 2013-at írunk, az engedélyezett pénztárgépek azonban még mindig COM porton kommunikálnak, csak a gépek töredéke alkalmas bármilyen interakcióra a világgal és ügyfeleinknek nem szeretnénk kellemetlen perceket szerezni a “Telepítsen 32bites operációs rendszert” mondatokkal.

Cégünk azt a döntést hozta, hogy a mikro- és kisvállalkozások bolti működését az alternatív pénztárgép működéssel fogja a jövőben támogatni. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség a PC és a pénztárgép összekötésére. Minden készletmozgató bizonylat egy pénztárgép összesítő felületen megjeleníti, hogy melyik gyűjtőbe milyen összeget kell beírni. Ez jelenleg több helyen működik és jelesre vizsgázik, mint az úgynevezett aktív kapcsolatos pénztárgépek.

A törvényi követelményeknek megfelel:
mindig készül blokk.