Tag Archive for: készletszint

KKK = Karácsonyi készlet kalkulátor

Cégünk elkötelezett abban, hogy termékeink ne csak a jogszabályi elvárásoknak feleljenek meg, hanem valódi eszközök legyenek, melyek nagymértékben segítik ügyfeleink napi munkáját. Egy kereskedelmi cég működtetésének legfontosabb sarokköve a megfelelő készletszint megadása. A második legfontosabb pont pedig ennek a betartása. Pláne egy olyan hektikus, kiemelkedő forgalmat generáló időszakban, mint a Karácsony.

 

A készletszint megállapítása és betartására a Symbol Ügyvitel tartalmaz egy kiváló eszközt: ez az MRP modul. A modul segítségével a nyitott vevői rendelések összesítése és a már beérkező termékek összeszámolása után egy tényleges igénylista keletkezik. Ez az igénylista alkalmas arra, hogy szállítóink felé leadjuk.

kkk3

Cégünk a moduljait folyamatosan fejleszti, az MRP is állandó bővülésen megy keresztül. Nem rég kitaláltunk még egy pontosítást: lehet készletszintet emelve rendelni! Leadhatunk olyan rendelést, amely nem számít bele a beérkező készletbe. Mert ez jól jön Karácsonykor, amikor a vevői rendelések száma változatlan, de sok ad-hoc rendelést kell tudnunk kiszolgálni. Persze azonnal, mert mindenki december 20-án indul vásárolni.

 

Ez közvetetten megoldást fog jelenteni azon, hosszú távú rendelésekre is, amelyek várható beérkezési ideje 2-3 hónap. Mondjuk, ha Kínából rendelünk, nem tudunk a vásárlói igények alapján szállítói rendeléseket leadni, mert azok elfogadhatatlanul hosszú idő alatt jutnának el a vevőhöz. Helyette a korábbi időszakok fogyási statisztikái alapján készíthetünk hosszú kifutású szállítói rendeléseket.

 

Mert lassan itt a Karácsony!