Tag Archive for: halasztott számla

Halasztott szállítású számla v1.108-tól

Folyamatosan bővülő felhasználói igények érkeznek hozzánk rendszeresen. Sok érdekes problémával találkozunk, amelyekre cégünknek pontos, egyértelmű megoldást kell szállítania. Az egyik ilyen a halasztott szállítású számla.

A halasztott szállítású számla segítségével előre rendezheti egy jövőbeni esemény pénzügyi részét. Nem csak simán előleg számláról van szó, hanem egy valódi (vég)számláról. Amely nem mozgat készletet. Csak pénzügyileg teljesül a gazdasági esemény, az áru elszállítása a jövőben – akár több lépcsőben – fog megvalósulni.

Az építőipar alkalmazza a leggyakrabban. Olcsóbb a családi ház, ha egyben veszem meg a Tüzép telepen. De nem szerencsés, ha egyben tolják ki a kapun a teljes ház minden elemét. Az első hónapokban csak az alapozáshoz szükséges anyagokra van szükségem. A tető elemei legkorábban 6-9 hónap múlva fognak kelleni, a kúpcserép csak 12 jövő ilyenkorra. Sőt, a szállítónál sem kell, hogy az áru jelen legyen, ahhoz hogy arról számlát kapjak. Majd megrendeli 6-9 hónapon belül. Emiatt az MRP-ben is látszik a számla.

Az új verzió megjelenéséig kérjük ügyfeleinket, hogy gondolják végig, szükségük van-e a halasztott szállítású számlára, mint Enterprise megoldásra.