Tag Archive for: f#

Visual Studio 2010 – lassú víz partot mos(t)

Egyre több információ jelenik meg a Visual Studio 2010-es kiadásáról. A megjelenést biztosan meg fogja előzni egy nagyobb médiakampány, de egyelőre csak blog-okon találhatóak bejegyzések és szépen lassan adagolják az információkat.

Ez jó így, mert a célközönség intelligens, szakmaiságára büszke fejlesztőcég vagy freelancer fejlesztő. Nekik nem lehet eladni egy terméket a szépen PhotoShop-olt (vagy Paint.NET?) főképernyővel.

vs2010

Pár fontos dolgot fedeztünk fel benne, áttekintve a bemutató videókkal megfűszerezetett starting kit-eket

F#. Azaz effshárp! Ismét nekifutnak, hogy nagy plénummal is megismertessék ezt a programnyelvet. Sem a lehetőségeket, sem az újdonságokat nem fogja értékelni az, aki csak WinForms vagy “adatbázisos” alkalmazásokat fejleszt. Ehhez bizony progmat és/vagy BME végzettség kell.

WorkFlow. Kezdi kinőni gyermekbetegségeit a folyamatkezelésre szakosodott keretrendszer. Ennek épp itt volt az ideje, hiszen a 4.0-s verziónál járnak.

Pararrel extension. Ehhez csak annyit kell mondanom, hogy Task<T>. Ebből mindenki tudni fogja mire gondolok. Az eddiginél is típusosabb párhuzamosság kezelést valósítottak meg. Ez valószínüleg nem egy nagy innovávió, sokkal inkább hibabiztosabb hibatűrőbb programokat eredményezhet. De csak ezért .NET 4.0-ra váltani nem érdemes.

vs2010splash

… és a szokásos újdonságok: velocity, multi-touch gestures, surface, stb…

További információk az alábbi linkeken:

https://www.hanselman.com/blog/VisualStudio2010Beta2.aspx

https://blogs.msdn.com/somasegar/archive/2009/10/19/announcing-visual-studio-2010-and-net-fx-4-beta-2.aspx

https://geekswithblogs.net/jolson/archive/2009/10/20/visual-studio-2010-beta-2-training-kit-published.aspx