Bejegyzés

A legtöbb telefonhívást emiatt kaptuk

Ritkán fordul elő, hogy észrevehetően sok hívást kapunk egy programváltoztatás miatt. Az 1.112-es verzióval most ez megesett. Ügyfeleink 7-8%-a telefonált (a verziószám hasonlít a 112-es segélyhívó számra, de ez csak véletlen) vagy írt e-mail üzenetet, hogy egy eddig nem látott korlátozás miatt nem tud bizonylatot kiállítani. A végén örültek a korlátozásnak.

Ügyfeleink az új verzióval elkezdtek bizonylatokat kiállítani, de a rendszer nem engedte elmenteni a bizonylatot. Ekkor jöttek a telefonok. A verziótörténet az alábbi bejegyzést tartalmazta:

Bizonylat dátumok fokozott ellenőrzése

A bizonylat dátumok fokozott ellenőrzése (rendszerbeállítások) nem engedi adott napnál régebbi vagy újabb bizonylat kiállítását. A tolerancia értékek a kelt, teljesítés és fizetési határidőre külön-külön adhatóak meg.

Több ügyfelünk kérésére/javaslatára bevezettük azt a rendszerbeállítást, mely szerint adott határokon belül lehet csak dátumot beállítani. Ennek célja, hogy ne lehessen például az 512-es évre (1502 évvel ezelőtti évben) bizonylatot kiállítani. Ez 7-8%-nyi ügyfélnek nem engedte elmenteni a bizonylatot, de ők ennek örültek, hiszen valamilyen rossz dátumot adtak meg.

A jövőben is javasoljuk, hogy minden felhasználó tekintse át a verziótörténet újdonságait és a narancs színnel kijelölt részeket külön értelmezzék, alkalmazzák cégükre.

EU adószám ellenőrzési hiba

Ennyire lehet megbízni az EU adószám nyilvántartó rendszerben.

Tegnapi nap folyamán érkeztek a bejelentések, hogy az EU közösségi adószámok ellenőrzése nem mindig jó. Megvizsgálva azt láttuk, hogy az URL megváltozott. De mint kiderült, nem csak az URL, hanem az adatok formátuma is megváltozott. De erről sajnos nem kaptunk értesítést.

Ez azért zavaró, mert egy szolgáltatást veszünk igénybe, amelyet továbbadunk ügyfeleink felé. És ők joggal panaszkodnak.

Tapasztalat, hogy a SaaS-ként emlegetett szolgáltatásokban azért annyire nem érdemes megbízni!