Tag Archive for: e-számla

Halasztott szállítású számla v1.108-tól

Folyamatosan bővülő felhasználói igények érkeznek hozzánk rendszeresen. Sok érdekes problémával találkozunk, amelyekre cégünknek pontos, egyértelmű megoldást kell szállítania. Az egyik ilyen a halasztott szállítású számla.

A halasztott szállítású számla segítségével előre rendezheti egy jövőbeni esemény pénzügyi részét. Nem csak simán előleg számláról van szó, hanem egy valódi (vég)számláról. Amely nem mozgat készletet. Csak pénzügyileg teljesül a gazdasági esemény, az áru elszállítása a jövőben – akár több lépcsőben – fog megvalósulni.

Az építőipar alkalmazza a leggyakrabban. Olcsóbb a családi ház, ha egyben veszem meg a Tüzép telepen. De nem szerencsés, ha egyben tolják ki a kapun a teljes ház minden elemét. Az első hónapokban csak az alapozáshoz szükséges anyagokra van szükségem. A tető elemei legkorábban 6-9 hónap múlva fognak kelleni, a kúpcserép csak 12 jövő ilyenkorra. Sőt, a szállítónál sem kell, hogy az áru jelen legyen, ahhoz hogy arról számlát kapjak. Majd megrendeli 6-9 hónapon belül. Emiatt az MRP-ben is látszik a számla.

Az új verzió megjelenéséig kérjük ügyfeleinket, hogy gondolják végig, szükségük van-e a halasztott szállítású számlára, mint Enterprise megoldásra.

Előadóként vettünk részt az E-Számla konferencián

Január 26-án került megrendezésre az idei E-Számla konferencia, Budapest XI. kerületében a Rubin Hotel Rendezvényközpontban. A konferencián előadóként vettünk részt.

A bő félnapos rendezvényen számos előadó hozott jobbnál-jobb témákat. Maga az e-számlázás nem tárgyalható 3-4 óránál hosszabb időben, előadói stílusban. A második szekcióban pedig olyanoktól is is hallhattunk előadásokat , mint például Lengyel Tibor, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének elnöke.

Milyen témával érdemes készülnie egy ilyen rendezvényen a Symbol Tech Kft-nek? A hivatalos kiírás helyett másról tartottunk előadást! Arról, hogy egy szoftveres cég – ahol a kollégák 6-10 éve az iparágban dolgoznak – miként éli meg az e-számlázást. Miért most valósult meg, miért nem korábban? Miért így oldottuk meg, miért nem úgy? Milyen jövőbeni lehetőségeket látunk még a témában?

Csak az első slide volt unalmas, utána élményképek! Az előadóra figyelt mindenki

 

Saját standunk volt, ahol kollégáink készségesen segítettek minden érdeklődőnek, aki professzionális ügyviteli, e-számla megoldást keresett.

Lengyel Tiborral beszélgettünk

A konferenciát pozitív eredménnyel zártuk, olyan szakmai publikum előtt jelentünk meg, akik értékelik az innovációt, a technológiai újításokat.