Tag Archive for: drag

Drag&Drop Reloaded

Több mint 180 óra kutatómunka után újraélesztettük a sokak által hanyagolt Drag&Drop technológiát, amely a Windows 2.0 óta van jelen életünkben.

A Symbol LAB több változat eldobása után egy felhasználói élményekben és főleg operatív használhatóságban élenjáró megoldással örvendezteti meg jelenlegi és jövőbeni ügyfeleit.

A végleges fejlesztés sok munkaórát igényel még, várhatóan jövő év első heteiben jelenik meg, de egy pár képernyőképpel már most is szolgálhatunk, a tervezési fázis állapotáról.

 

 

A képlopó program nem volt képes az egérkurzort a képernyővel együtt menteni, ezért nem látható. De várjuk csak ki a végét! Nem csak sima egérkurzorról lesz szó… Fogd és vidd újraTÖltve!

Fogd és vidd újraélesztve

A Microsoft a DragAndDrop technikát már a Windows korai verzióiban megjelentette. A Win95-től igazi értelmet nyert, aztán valahogy eltűnt…

Valljuk be, sok bosszúságot okozott egy fájl drag&drop-pal való mozgatása. vagy lemásolódott vagy átmozgatódott vagy parancsikon készült hozzá a leglehetetlenebb helyeken, az asztalon vagy a dokumentumok mappában. Ezért inkább nem használtuk.

drag and drop

De egy programon belül az adatok mozgatásának kézenfekvő módszere. Lenne. Ha a böngészők nem lehetetlenítették volna el a technikát. Eddig egy logikus használati módját láttam a böngészőben. LogMeIn parancsikont helyezhettem az asztalomra. Persze az Internet Explorer 3 kérdést tett fel előtte, hogy valóban lemondtam-e az életemről, stb.

Külön csoportot hoztunk létre, hogy a drag&drop-ot felélesszük. Még keressük a megfelelően kézreálló és informatív megoldást, hogy a felhasználó tudja, mi fog történni, ha elengedi az adatokat (akarom mondani elengedi az egég bal gombját). Eddig a proof-of-concept tanulmánymunkáink pozitív sikerről számoltak be. Nemsokára be fogjuk vezetni a darg&drop széles körű használat, de a teljes kidolgozottsághoz még idő kell.