Tag Archive for: cipherlab 8000

Gyüjtö vonalkód olvasók kezelése

Több ügyfelünk igényének eleget téve az 1.108-as verziótól a gyűjtő vonalkód olvasók Chipher LAB családjával is együtt fog működni a Symbol Ügyvitel. Nézzük, hogy milyen esetekben hasznos a gyűjtő vonalkód olvasó!

 

A vonalkód olvasó egy nagy találmány, termékeket lehet vele azonosítani azok egyedi számozása (vonalkód) alapján. Azonban a beolvasás helyhez kötött, mert a vonalkódolvasók általában vezetékesek. Vezeték nélküli egység esetén sem mehetünk túlságosan messze, mert a beolvasás eredményét csak a számítógépen tudjuk ellenőrizni. Ezután vagy mehetünk tovább vagy újra kell olvasnunk.

Mi lenne, ha csak gyűjtenénk és később feldolgoznánk? Pont erre találták ki a gyűjtő vonalkód olvasókat. Számítógéptől függetlenül (igazából egy mini számítógép van beleépítve az olvasóba) csipogtathatunk le termékeket, azonnal megadhatjuk a mennyiséget is, ha az nem 1db. Később pedig (akár napok múlva) feldolgozhatjuk az adatokat.

Hogy használhatóak fel az adatok? A felhasználás módja már az ügyviteli rendszer képességein múlik. Ebben sem lehet a Symbol Ügyvitelre panasz. Az azonosított termékeket és azok mennyiségét felhasználhatjuk az alábbi helyeken:

  • Bizonylatok: A már kiválasztott vevőhöz tartozó áron a termékek a bizonylatra kerülnek. Több cég használja a módszert, mely szerint a vevő kezébe nyom egy olvasót, majd az ügyfél jártában-keltében termékeket csippant össze. Ezeket a pénztárnál kiolvassák a gyűjtőből. Majd komissiózzák a vevőnek vagy akár házhoz is szállíthatják pár nap múlva.
  • Leltár: A leggyakoribb felhasználási mód, amelynek során a raktárban lévő termékeket összegyűjtjük, majd egy leltárívre beemeljük a mennyiségeket. A Symbol Ügyvitel leltár funkciói alkalmasak arra, hogy előzőleg összeállított leltárívet töltsünk fel mennyiségekkel. De akár azonnali termék/cikk rögzítés is elképzelhető.
  • Gyári számok megadása: Sok esetben az értékesítéskor kell a konkrét példányok között válogatnunk. És mindezt a raktár túlsó sarkában. Ezt könnyíti meg a gyűjtó vonalkód olvasó. Az összegyűjtött gyári számok egy gombnyomással a gyári szám kiválasztó ablakra emelhetőek.

Csak CipherLab? A Symbol Ügyvitel első körben a CipherLab család termékeihez készítette el az importot. De az ablak alkalmas más gyűjtő/olvasó adatainak fogadására is, ha az tud a vágólappal vagy külső programmal kapcsolatot teremteni.

A gyűjtő vonalkód funkció a vonalkód modul részeként kerül szállításra. Minden, eddig ezt a modult használó ügyfelünk automatikusan megkapja.