Tag Archive for: bixolon

Milyen blokknyomtatót válasszak?

A Symbol Ügyvitel nemsokára megjelenő, 1.110-es verziójában elérhetővé válik az egyszerűsített számla, blokk nézetben való nyomtatásának lehetősége. A funkció használatához elengedhetetlen egy jó minőségű, strapabíró blokk nyomtató hardver. Ennek kiválasztásában, az általunk szerzett tapasztalatokkal segítünk ügyfeleinknek.

Egyszerűsített számla

1.110-es (Stockton fantázianévre hallgató) verziónkban, Enterprise ügyfeleink számára elérhetővé válik az egyszerűsített számla kiállításának és nyomtatásának lehetősége. Külön bizonylattömbben (bizonylattömb beállítás) rögzíthetjük azokat a számlákat, amelyeket A4-es papír helyett 8cm-es hő papírra szeretnénk nyomtatni. Ezek a számlák az egyszerűsített számla megkötéseivel rendelkeznek (csak HUF pénznem, készpénzes fizetési mód, magyar nyelvű nyomtatvány, ÁFA % helyett ÁFA tartalom), de tartalmaznak minden megjelenő adatot, pont úgy mint a hagyományos számla: megjelenő cégadatok, megjelenő vevőadatok, gyári számok, beszerzési azonosítók, forrásbizonylatok, tételes megjegyzések, aláírási lehetőség.

Több eszközt kipróbáltunk

Számos eszközt kipróbáltunk, napokig teszteltük és több km-nyi papírt elhasználtunk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. A mi tesztjeink alapján a legstrapabíróbb eszköz a a Bixolon SRP 350 lett, ennek is a második generációja. Nézzük milyen jellemzőkkel bír az eszköz:

  • Nem indigós kivitel: A papír begyűrést elkerülendő egyrétegű nyomtatást alkalmaz, hő-technológiával. A Symbol Ügyvitelben állítható be a nyomtatni kívánt példányszám, amelyet a nyomtató példányonként elvág.
  • Sebesség: Tapasztalataink szerint 28cm/mp-es sebességgel képes nyomtatni az eszköz, amely azt jelenti, hogy egy 20 tételes számla, annak két példánya is kevesebb, mint 4 mp alatt nyomtatásra kerül.
  • Felbontás: 180dpi-s felbontása kiválóan alkalmas arra, hogy akár Arial5 betűmérettel is nyomtatható legyen adat a papírra. És az hónapok múlva is olvasható maradjon.
  • Papír szélesség: A szabványosnak tekinthető 80mm-es (79.5mm) papír kellően széles ahhoz, hogy minden adat olvashatóan jelenjen meg rajta.
  • Alap kiépítés: Alap kiépítésben (hálózati csatlakozó nélkül is), a gyári Windows driver alapbeállításaival azonnal alkalmas az eszköz a használatra. Az USB csatlakozón keresztül vezérelve nincs szükség egyéb beállításra.

A fentiek alapján cégünk a Bixolon SRP 350 II. készüléket ajánlja a Symbol Ügyvitel egyszerűsített számla nyomtatásra.