Tag Archive for: 23932247-2-41

Symbol Tech 2012#3: Zrt

Cégünk 2012. április 3. napjától Symbol Tech Zártkörűen Működő Részvénytársaság néven (rövid néven: Symbol Tech Zrt.), a Kft. jogutódjaként működik tovább. Vezérigazgatóként szeretnék pár gondolatot megosztani arról, hogy ezt miért is jelentős és fontos lépés cégünk életében.

 

Cégként működünk

A Zrt-vé alakulás egyik fontos üzenete, hogy vállalatként működünk! Cégméretünk növekedése szükségessé tette, hogy a “Vállalkozásból-Vállalat” szemléletet követve eggyel magasabb szintre emeljük a müködési irányelveket. És a célokat is. A cél és az eszköz kéz a kézben jár. Vállalatként működünk, ahol a cég tulajdonosai szakértők a saját területükön és üzleti alapon működnek együtt egy olyan társaság működtetésében, amely társaság nem tudna egy ember által vezérelve hatékonyan működni.

 

Miért nem jó, ha csak katonák vannak?

Igaz ugyan, hogy vezetőségi szinten kell az irányvonalakat kijelölni, de a végső döntéseket a frontvonalon kell meghozni. Nálunk fejlettebb gazdaságokban a vezetői szinteket nem a névjegykártyára kerülő titulus határozza meg. Sokkal inkább a hatáskör mértéke, konkrétan, hogy a vezetőnek hány 100$ erejéig nem kell a felettesétől engedélyt kérnie, hogy a cég érdekeit képviselve pénzt költsön. Például egy középvezető havi $800-ig, divízióvezető havi $2000-ig kap szabad kezet, hogy a leendő ügyfeleket vacsorázni vagy vitorlázni vigye.

Ezzel a gondolattal azonosulva cégünk szándéka, hogy üzletágaink mindegyikében a felelős vezető a céget magáénak is érezze. Az ilyen cégforma pedig a zártkörűen működő részvénytársaság.

 

Új tag a cégben

Ezúton szeretném bejelenteni, hogy egyik lojális, szakmailag kiemelkedő munkát végző alkalmazottunk a Zrt-vé alakulást követően a cégben társtulajdonossá válik. Ezután a cég vezetőségi ülésein, mint tulajdonos vehet részt, szavazati joggal rendelkezik.

Kereskedni nem lehet vele

 

Ezekkel a részvényekkel lehet kereskedni is?

A zártkörűen működő részvénytársaság tagjai dematerializált, azaz papíron nem létező részvényeket birtokolnak. A részvények nem kerülnek nyilvános forgalomba hozatalra valamely tőzsdei vagy másodlagos kereskedési platformon. Viszont sokkal egyszerűbb a jövőben új tulajdonost bevonni a társaságba.

 

Ez nem csak simán marketing?

A Zrt-vel kapcsolatos sajtómegjelenések során többször felmerült, hogy az átalakulásnak milyen marketingértéke van? Minden bizonnyal van marketing üzenete, de gondolom, mindenki számára nyilvánvaló, hogy egy céget “csak azért átalakítani, hogy Zrt-k legyünk”, nem érdemes. Az erre fordított összeg és nem utolsó sorban az idő hagyományos marketinggel jobban célba ért volna. A cégforma megváltoztatásával nem ez volt a szándékunk!

 

A hivatalos számok

Partnereinknek az alábbiakban jelezzük, hogy cégadataink 2012.04.03 hatállyal az alábbiak szerint változtak:

  • Cégnév: Symbol Tech Zrt.
  • Székhely: 1135 Budapest, Lehel út 61.
  • Adószám: 23932247-2-41
  • Cégjegyzékszám: 01-10-047406