Többcéges működés

Több cég egy közös adatbázisban, egyben kezelve a bizonylatokat és a kimutatásokat

Hogy működik a több céges adatbázis?

A főablakon kiválasztott cégnek megfelelő beállításokkal jelennek meg a listák (minden bizonylat lista, házipénztár és bank lista, kimutatások) és ezzel a céggel jönnek létre a bizonylatok is (új számla, új szállítólevél, új házipénztár, stb.). A már megjelenített ablakokat nem is befolyásolja, ha Ön a főképernyőn céget vált. Ennek köszönhetően egymás mellett meg tudja jeleníteni egyszerre több cég számla listáját.

A megoldásnak köszönhetően egy adatbázisban több cég adatai kezelhetőek. Ahelyett, hogy a program indulásakor kellene választani a cégek közül, a program főablakán egy kattintással átválthat egy másik cégre.

Látszanak a listák egyben is?

A listák esetén, ha Önnek az összes cégre vonatkozóan van lehetősége a listát megjeleníteni, akkor átkapcsolhat minden cég nézetre. Ilyenkor az összes cég számlái, szállítólevelei, egyéb bizonylatai, házipénztára egy listában lesznek láthatóak. Ezeket eddig csak külön-külön listák Excelben való összefűzésével lehetett megoldani. Most egy képernyőn is láthatóvá válnak.

Az úgynevezett összesített listák, amelyek elemek számértékeinek összesítését tartalmazzák (ennek ellentéte az analitikus lista), például a termékfogyás lista is lekérdezhető minden céges nézetben. Ilyenkor egy-egy termék mellett a teljes céghálózatban történt értékesítési mennyiség fog megjelenni.

Mi kell a több céges működéshez?

A Symbol Ügyvitel új adatbázis formátumának köszönhetően a hagyományos Symbol Ügyvitellel megegyező rendszerfeltételek elégségesek a több céges működéshez. A cégadatok beállításakor a fő cég mellett annyi további céget rögzíthetünk, amennyihez termékkulcsot vásároltunk. Több céges működésünk Office és Professional rendszereinkhez érhető el. Minden cégnek ugyanolyan kiépítésűnek kell lennie, azaz például három Office ugyanolyan modulokkal egy adatbázisban kezelhető.

Az összes cég számlái, szállítólevelei, egyéb bizonylatai, házipénztára egy listában lesznek láthatóak. Ezeket eddig csak külön-külön listák Excelben való összefűzésével lehetett megoldani. Most egy képernyőn is láthatóvá válnak.

Kiknek ajánljuk?

Olyan több önálló gazdasági társasággal rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk a több céges működést, akiknél például központosított a beszerzés, azaz a cégcsoport egyik vállalata szerzi be az árut, a többiek csak annak kereskedelmi szétosztásában játszanak szerepet. Ugyanígy ajánljuk a több céges működést azoknak is, akik több céget irányítanak azért, hogy egymással konkuráló vállalatokat (élelmiszer-ipari, kiskereskedelmi láncok) ki tudjanak szolgálni.

Bonyolultabb a működés?

A Symbol Ügyvitel működéséhez képest csak annyi változást lát a felhasználó, hogy minden ablak bal oldalán egy színes csík jelzi, hogy éppen melyik cégben dolgozik, hova hozza létre a bizonylatokat, milyen cégre vonatkozóan látja a listákat. A felhasználói felület minden más eleme változatlan.

Az egyszerű működés mellett azonban több cég párhuzamos működtetése konzultációt igényel, emiatt a rendszer bevezetésekor a leendő felhasználóknak minden esetben oktatást biztosítunk, ahol a cég szakemberei felhasználói segítséget nyújtanak és gyakorlati tudást biztosítanak. Az oktatás díját a több céges működés ára tartalmazza.

Milyen költségvonzata van annak, ha több céget szeretnék egyben kezelni?

A több céges működés esetén is cégenként szükséges licenszet vásárolni, amelyeknek egyformának kell lenniük. Az egyébként is megvásárolt, cégnév függő linceszeken túl a több céges működést biztosító adatbázisformátumnak van egy egyszeri költsége. Az egyszeri költségre nem kell évente terméktámogatást fizetni.

Például három cég esetén, amelyek alap Office (készletkezelő) rendszert használnak a költségek az alábbiak:
Alfa Kft. Office: 33.900,- Ft + ÁFA
Béta Kft. Office: 33.900,- Ft + ÁFA
Gamma Kft. Office: 33.900,- Ft + ÁFA
Több céges működés: 47.000,- Ft + ÁFA

Összesen: 148.700,- Ft + ÁFA
összegért Ön mindhárom cégére vonatkozóan kap egy-egy készletkezelő programot,

amelynek az éves terméktámogatási díja
40.680,- Ft + ÁFA.
(Három Office termékre évi 40%, több céges működésre nincs)