Tag Archive for: google

Találd meg a céget a térképen és vágd ki a monitoron található kupont

Nem, nem a Google AdWords-ös kuponokról van szó, amit boldog, boldogtalan osztogat, hanem a vállalkozásokat összefogó Google “Local” nevű kezdeményezésről. Ez eddig csak a tengerentúlon volt elérhető, de ettől a hónaptól már Európában is. És rögtön van egy monitorról kivágható kupon is.

Persze nem kell kivágni, elég felírni a promóciós kódot és nálunk például a Symbol Ügyvitel vásárlásánál beváltható a kedvezmény.

A Symbol Ügyvitel kupon itt elérhető: Symbol Ügyvitel kupon

Egyébként ezt integrálták a Google Maps szolgáltatásba, azaz gyakorlati haszna a cég üzletének térképen való megjelenítése és a térképes találat meghálálása egy kuponnal.

Persze tartozik hozzá Google API is, azaz programozottan is elérhető, nem kell a cégvezetőnek egész nap a google weboldalán kattintgatnia: https://code.google.com/intl/hu/apis/coupons/

Google – ronda és finom

Két nappal ezelőtt a google nyitólapján a beviteli mező és a gomb három betűmérettel nagyobb lett. És mindez a népszerűségét növeli! Manapság, amikor már az 1024×768 dívik és 19col alatt nincs monitor/lcd/tft…

Egy érdekes, még éppen elolvasható hosszúságú bejegyzésre bukkatunk. Bevezetője is gondolatébresztő.

1998google

“2003 óta ismert a “ráguglizok” avagy angolban a “to google” kifejezés. 1998-as alapítása óta a Google naponta 200 millió keresést fogad, és vagyona akkorára növekedett, hogy alapítói méltán bekerülhatnek a világ leggazdagabb emberei listába. De felmerül egy kérdés: Honnan származik a Google pénze?

A cég az újításairól ismert. Na persze ez a fenti képen, amely az első google felületet mutatja 98-ból nem igazán látszik – hisz immár 11 éve ugyanaz az unalmas felület fogad minket. A stratégia egyszerű: Kell néhány fizetős szolgáltatás, majd a profitot a többi ingyenes szolgáltatásba nyomni. Így nő a népszerűség – még többen használják a fizetőseket, azt a pént ismét visszaforgatni és így továbbb… Ördögi kör.”

A teljes tartalom elolvasható itt: https://numlockholmes.blog.hu/2009/07/24/title_97900