Tag Archive for: EKAER

Symbol Ügyvitel EKÁER integráció

Elkészült a Symbol Ügyvitel EKÁER integrációja. Minden Standart, Office, Professional és Enterprise felhasználónk telepítheti az ingyenes EKÁER-feladás modult.

Az ekaer-feladas.hu bejelentő felület egy gyors és kényelmes módja annak, hogy az EKÁER szállítmányokat bejelenthessük, a partnereket kezelhessük, újra felhasználjuk. A egyik legfontosabb érv pedig az Excel feltöltés lehetősége.

Az ekaer-feladas.hu nemrég közzétett API kapcsolódási pontja ennél még többet nyújt: teljes szállítmányokat tudunk rögzíteni vele kézi feldolgozás nélkül. Nem csak a szállítmány tételeit tudja fogadni a rendszer, hanem a teljes szállítmányt, eladót, vevőt, rendszámokat. Az API minden ügyviteli szoftvergyártó számára elérhető.

A mai naptól a Symbol Ügyvitel felhasználók is elérhetik az API-t. Az ekaer-feladas nevű ingyenes beépülő modullal (SyX) egy kattintással kapcsolódhatnak az API-hoz. Szállítóleveket és számlák listáján (118-as verziótól a szállítói rendeléseken is) az “Új EKAER szállítmány” gombra kattintva a bizonylat adatai feltöltésre kerülnek, a vevők létrejönnek vagy frissülnek és a bejelentésre kész szállítmány megjelenik a böngészőben.

Milyen lépéseken keresztül érhető el az ekaer-feladás?

1. Első lépésként regisztráljunk a www.ekaer-feladas.hu felületen, hogy kényelmesen és gyorsan tudjunk bejelenteni szállítmányokat. A regisztráció után már tudjuk is használni az Excel feltöltést. Vegyük használatba a rendszert!

ekaerfeladas-reg

2/a. Következő lépésként töltsük le Symbol Ügyvitelünkbe a beépülőt, amelyet a SyX/SyX letöltőközpont menüpontban érünk el.

letoltokozpont0

2/b. Válasszuk ki az ingyenes beépülők közül az EKAER-t!

letoltokozpont

3. A modul telepítése után adjuk meg a Felhasználói beállításokban az ekaer-feladas.hu felhasználónevünket és jelszavunkat. A bizonylatok listáján megjelenő gombokkal egyszerűen, pontosan és gyorsan hozzuk létre a szállítmányokat:

bizonylatlistak

 

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, hívja ügyfélszolgálatunkat: (1) 445-1404

Elindult az ekaer-feladas.hu oldal

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy cégünk elindította a www.ekaer-feladas.hu oldalt. A webes alkalmazás célja, hogy az EKÁER bejelentést egyszerűbbé, gyorsabbá és pontosabbá tegye.

ekaer_logo

A szállítmányok kitöltése pár kattintással (vagy a korábbi másolásával is) megoldható, a beépített partnertörzs pár másodperc alatti kiválasztást tesz lehetővé. A szállítmányozó cégek adatai alapján a leggyakoribb rendszámok is két kattintással újra felhasználhatóak. A NAV EKÁER bejelentő felületéhez képest töredék idő alatt tudnak az ügyfelek szállítmányokat rögzíteni.

A legfontosabb pedig a szállítmány tételeinek Excelből (XLS, XLSX, CSV és ODS) elvégezhető importja.
Ez közel negyed órás gépeléstől kíméli meg a felhasználókat!

Az ekaer-feladas.hu alkalmazás közvetlenül a NAV-hoz jelenti be az adatokat, más felhasználói tevékenységre, XML feltöltésre nincs szükség. A webes alkalmazás havidíjas előfizetésként vehető igénybe. 2015. március 1-ig a használat ingyenes, korlátlan számú küldemény bejelentését teszi lehetővé éles környezetben.

További információért hívja (1)-445-1404-es telefonszámunkat
vagy írjon az ugyfelszolgalat@ekaer-feladas.hu e-mail címre!

SÚLY-os változtatások a Symbol Ügyvitelben: EKÁER

A Symbol Ügyvitel kezdeti változatában termékenként már megadhatóak voltak a kiterjedési információk: súly és térfogat. Ezeket a rendszer (integrált rendszerről lévén szó, nem volt nehéz) több helyen használta, számolt vele. A felhasználói igények bővülésével, a program használatának elterjedésével a dimenzió adatok kezelése is bővül.

A súly értéket két részre bontottuk: a jelenlegi súly megmaradt bruttó súlynak és bevezettük a nettó súly fogalmát. A korábbi súly értékek – bruttó, csomagsúlyként – használatosak mindenhol: csomagküldés, szállítólevél/bizonylatok alapértelmezés. De lehetőség van a nettó súly feltüntetésére is és bizonylattömbönként külön állítható a dimenzió/kiterjedés megjelenítési lehetősége.

 

vamzoll

A termék súlyának beállítási lehetősége kényelmi funkció, akár úri luxus is lenne, ha 2015-től nem lennének adóváltozások: az EKÁER (“Elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer” = az ÁFA ellenőrzés vélt csodafegyvere) megköveteli a hazánk útjain fuvarozott termékek kg pontosságú nyilvántartását, a szállítói bizonylatokon való feltüntetését. A Symbol Ügyvitel már felkészül az EKÁER rendszer használatára. (Info: Dr. Szeiler)

Az adatimport varázsló természetesen kezeli az új adatokat is, emellett a tömeges adatmódosítási funkciók között is szerepel a nettó<->bruttó súly értékeinek másolása, kezelése.