Telepítés helyett parancssori használat

Új telepítési módokat vezettünk be ügyfeleink kényelme érdekében. Igazából nem is hagyományos telepítési módok, sokkal inkább használati esetek.

Cégek rendszergazdái, főleg azok, akik több céget kezelnek vagy több cégben vezető beosztást betöltő személyek kedvence lehet az a telepítési mód, amikor magát a telepítőkészletet nem is telepítjük, csak az EXE-t másoljuk egy megfelelő helyre és parancsikont hozunk létre hozzá kézzel. Ennek előnye, hogy különböző parancsikonok különböző adatbázis szerverekre tudnak mutatni.

1. lépés, a futtatható állomány kicsomagolása.

Telepítőink új változatai (1.58-tól) parancssori paraméterrel is meghívhatóak. A /x és /xv kapcsolók a telepítés/frissítés helyett az EXE kicsomagolását ajánlják fel (/xv esetén a verziószámmal együtt). Így a felhasználó tetszőleges helyre mentheti az alkalmazást, anélkül, hogy telepítenie kelljen.

A SymbolUgyvitel.EXE önállóan képes hálózatos működésre, nem kell telepíteni, nem szükséges hozzá semmilyen DLL (Firebirdclient.dll sem), alapértelmezetten telepített Windows XP/Vista/7 alkalmas a program futtatására.

2. lépés, a parancsikon létrehozása.

Hozzunk létre egy vagy több parancsikont, amelyeknél a /server=<szervernév>:<mappa> formátumban meg tudjuk adni, hogy hova csatlakozzon. Opcionálisan a /firstonly kapcsoló használatával az első adatbázist használja, nem is keres többet.

Például LINUX szerverhez csatlakozva: symbolugyvitel.exe /server=center.cegnev.hu:/opt/db/symbolugyvitel /firstonly

Mivel ilyen esetben a program nem kerül telepítésre, a telepítő alkalmazás futtatása új telepítésként értelmezi a működését. Érdemes az automatikus frissítést kikapcsolni és az hírlevélből értesülhet a felhasználó arról, hogy új verzió jelent meg.