SyX=Symbol eXtension. Már csak pár nap…

A jövő hét folyamán jelenik meg programunk új verziója. Ezzel nem is mondunk újdonságot. Partnereink megszokhatták, hogy minden két hétben előrukkolunk valamivel. Ha kérik, ha nem. Mert van még a tarsolyunkban.

Amivel a jövő héten megjelenünk, azt nem kérték. Mert ezidáig még senki nem csinált ilyet. Talán nem is gondolták volna az ügyfelek, hogy lehet ilyet is. Mottó: “Egyedi fejlesztés, ingyen.

Mi a helyzet az egyedi igényekkel?

Általában a felhasználók kérik, cégük működéséhez akarván igazítani a dobozos ügyvitel megoldást. Ez így helyén is van, ők a megrendelők.

Mi a baj az egyedi igényekkel?

Ez már fogósabb kérdés. A problémát az okozhatja, ha szót fogadunk és a fejlesztőcsapat beleépíti a kívánt funkciót a programba. Az ügyfél boldog, majd megkapja a számlát. Akkor már csak félig örül. (Valljuk be, minden egyedi fejlesztés pénzbe kerül. A nyomott árú piacon sajnos a termék árának többszöröse is lehet egy-egy új lista vagy export fájl.) De a funkciót megkapta, cége működése rendben van. A fejlesztőcsapat viszont évek múltán is kell, hogy emlékezzen valamilyen egyedi igényre, amely a programban valahol drótozottan jelen van. Nem kell messze mennünk (és sok karaktert sem beütni a böngésző címsorába), hogy példát hozzunk erre.

Képzeletbeli nagy cég, sok egyedi fejlesztés. Évek múltán is ott virít a “IF dubaj_mukodes” feltétel a programban, mert valamikor az őskorban eladtak egy programpéldányt a sejkeknek. A tizedik egyedi fejlesztésnél már egy külön ember kell arra, hogy fejben tartsa, mit kinek és miért építettünk bele. Szomorú tesztelők.

Mi még a baj a felhasználói kérésekkel?

Az, ha nem tudjuk megvalósítani. Technológiailag képzettek lehetnének a szakemberek, de Zsiguli típusú személygépjárművel már csak a Bamakó rally-n indulhatunk. Ne legyenek Forma-1-es terveink és ígéreteink.

Amit mi ígérünk…

Mi nem ígérünk semmit, lehetőséget biztosítunk. Hogy mire? Ez ki fog derülni a jövő héten…

Türelmüket megköszönve, a Symbol Tech Kft. csapata.