Symbol Ügyvitel v1.110 – “Stockton”

Szokásos, 2014-re tervezett két hónapos verziókiadási periódusunknak megfelelően megjelent a Symbol Ügyvitel 1.110-es verziója. A technológia fejlettség egy fontos állomása volt a vasút “feltalálása” és használatba vétele. Ennek első állomása a Stockton és Darlington között 1825-ben megnyitott első, hivatalosan személyszállításra is használt vasútvonala volt. Ez előtt tisztelegve kapta új programváltozatunk a Stockton nevet.

George Stephenson 1822-ben meggyőzte az északkelet-angliai Darlington és Stockton környékének bányatulajdonosait, akik vasutat akartak építeni a szén szállítására, hogy az általa tervezett gép nagyobb teher szállítására alkalmas, mint a lóvasút. A parlament által nehezen elfogadott törvény személyek szállítását is lehetővé tette a 40 kilométeres, jelentéktelen szárnyvonalon, ahol a világ első vasúti hídja is megépült. A sínek nyomtávja 4 láb és 8,5 hüvelyk, azaz 1435 mm volt, ez a mai normál nyomtáv. A vonal hivatalos megnyitására 1825. szeptember 27-én került sor, Stephenson Locomotion nevű gőzmozdonya 33 kocsit vontatott (a mozdony után öt vagon következett szénnel, egy liszttel megrakva, a következő kocsiban a vasút tulajdonosai, igazgatói, földmérők, mérnökök kaptak helyet, ezt 20, utasok számára átalakított szenes vagon, majd legvégül hat szénnel megrakott kocsi követte) helyenként óránként 24 kilométeres sebességgel. A szerelvény mintegy 600 utast szállított, súlya pedig nagyjából 86 tonna lehetett. A szárazföldi közlekedés történetében most először fordult elő, hogy az ember a lónál gyorsabban utazott. 1830-ban megnyitották a Liverpool–Manchester vasútvonalat és a vasparipa elindult világhódító útjára. Hamarosan Amerikában és Európában is gőzerővel kezdtek vasutat építeni, megkezdődött a vasút korszaka.

 

Fejlesztések az 1.110-es verzióban (teljes lista itt)

Szállítói rendelések megvalósulása

Szállítói rendelések megvalósulása nevű kimutatással a leadott szállítói rendelések visszaigazolt mennyiségét és a ténylegesen beérkezett mennyiségeket lehet összevetni.

Haszon kimutatás

A könyveléstől és a FIFO-tól eltérően (a mennyi pénz áll benne kimutatáshoz hasonlóan) alternatív haszon kimutatás érhető el a szoftverben, amely az aznapi beszerzési és eladási ár különbözete alapján kalkulál haszon mutatót. A kimutatás szolgáltatásokra is működik.

Egyszerűsített számla nyomtatás

Egyszerűsített számla nyomtatására van lehetőség különálló bizonylattömbben.

Vevői rendelés jóváíró tétel

Vevői rendelések esetén elérhető a jóváíró tétel funkció. Ennek segítségével negatív előjelű rendelés tételek is rögzíthetőek, de ezek csak szolgáltatás jellegű cikkek lehetnek. Így kedvezmény adható az egész bizonylatra.

Vevő, szállító és termék hasonlóság vizsgálat

Vevő, szállító és termék mentésekor a kiegészítő, de egyedinek mondható adatok (adószám, közösségi adószám, cégjegyzékszám, vonalkód, stb.) alapján hasonlóság vizsgálatot végez. A hasonlónak tűnő adatok felderítésével az ismételt adatrögzítést el lehet kerülni.

Adatimport varázslók; XLSX formátum és natív XLS

Az adatimport varázslók XLSX állományból is tudnak adatot importálni, az XLS fájlok importja pedig az Office csomagtól független lett, így 32 és 64 bites számítógépeken is elérhető.

Napi háttérkép

Felhasználói beállításként bekapcsolható hogy a háttérkép napi szinten változzon.

Szállítói ajánlatkérő nyelvesítés

Szállítói ajánlatkérő is elérhető több nyelven.