Symbol Ügyvitel v1.114 – “Stuttgart”

Beköszöntött az iskolaszezon, mindenkinek új tolltartója van. Mi pedig ügyviteli rendszerünk egy új verziójával jelenünk meg. Az időponthoz nagyban hozzájárult, hogy egy új jogszabály miatt a számlázó programokat 2014. november 15-ig be kell jelenteni. Ehhez a Symbol Ügyvitel új változatai segítséget nyújtanak: az ANYK nyomtatvány kitöltő program SZAMLAZO nevű nyomtatványát importálni lehet, a kitöltött adatokat a Symbol Ügyvitel szolgáltatja.

A Symbol Ügyvitel 1.114-es verziójának a Stuttgart nevet válaszottuk. A város Németországban, Baden-Württemberg tartományban található, annak fővárosa, lakossága kb. 600e fő. Századokkal ezelőtt a Württembergi Grófság székhelye, majd a württembergi királyság központja volt. A 20. század elején átmenetileg a birodalmi kormány székes városa is volt. Erősen ipari város, itt van a Daimler óriáscég központja és a Zuffenhausen kerületben a Porsche sportkocsicég központja is!

StuttgartL

Az alábbi fontos változásokat érdemes kiemelnünk, de itt a teljes lista:

Számlázó program NAV bejelentése
Számlázó program NAV bejelentése elérhető a Súgó menüben. Az ANYK nyomtatvány kitöltő program be tudja olvasni az űrlapot, amelyet a Symbol Ügyvitel exportál a menüpontot használva.

ADR funkciók
Enterprise alaprendszerben elérhetőek a veszélyes áruk közúti szállításához kapcsolódó ADR nyomtatványok. A rendszerbeállításban bekapcsolva termékenként beállítható a az ADR anyag és a csomagolási mód. Ezután a számla mellékleteként elérhető az önálló ADR nyomtatvány.

Termékböngésző; szállítói bizonylatok
A termékböngésző átváltható szállítói módra. Ilyenkor a termékböngészőből szállítói bizonylatok (szállítói ajánlatkérők és szállítói rendelések) készíthetőek.

Belső rendelés; csak a készlet erejéig
Belső rendelés generálásakor lehetőség van beállítani, hogy csak a készlet erejéig rendeljünk, elkerülve ezzel a körbe- és továbbgördülő rendelést.

Kimutatások; súly és térfogat megjelenítése
Kimutatásokon (vevőforgalom, termékfogyás, stb.) a súly és a térfogat (termék dimenziók) is megjelennek összesítve.

Blog bejegyzések a bizonylatokon
Blog bejegyzések már a bizonylatok létrehozása során is létrehozhatóak, a bizonylatok rögzítésével együtt elmentésre kerülnek.

Többnyelvű termékcímke
Termékcímkék különböző nyelveken nyomtathatóak.

Csatolt dokumentumok mappákba rendezhetőek
A csatolt dokumentumok a rendszerbeállítás függvényében mappákba is rendezhetőek.

Pénz érkezett tolerancia értékkel
Pénz érkezett funkció az eddig fix 2Ft-os tolerancia érték helyett beállítható értékkel dolgozik.

Jóváíró szerződés tétel
Rendszeres számlázáshoz létrehozott szerződés tartalmazhat jóváíró (negatív mennyiségű) tételeket is.