Ritkán működő 413-as HTTP hiba

A HTTP szabvány szerint a HTTP hibakódoknak működniük kellene (https://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html). Sok esetben – főleg tárhely szolgáltatónál működtetett PHP kiszolgálón – nem működik minden hibaüzenet. Ilyen hibaüzenet a 413-as hiba is. Ez akkor jelentkezik (jelentkezne), ha a beállított, fogadható adatmennyiségnél többet akarunk ráerőltetni, feltölteni a szerverre.

A hiba az esetek 90%-ban elfedésre kerül, azaz a válasz üzenetben nem érkezik semmi, a böngésző egy üres ablakot jelenít meg. Helyette a 413-as hibát kellene visszaadnia. Így sajnos azok az eszközök, amelyek webrendszeren küldenek adatot, nem értesülnek arról, hogy hiba történt.

WebSyX-ünkben is megvalósítottunk egy hibakezelő réteget, amely az elfedett 413-as hibát megkerüli és precízen kezeli. Amennyiben a hibakezelést bekapcsoljuk, úgy a POST adatfelküldésnél választ kell adni a feltöltésre. A WebSyX esetében ez egy OK szó kell, hogy legyen. Amennyiben nem kapunk választ (a csomag a nagy méret miatt elveszett) úgy hibának érzékeljük. Amennyiben az OK-tól eltérő választ ad vissza a szerver, úgy azt a szöveget is hibaüzenetként kezeljük. Ezzel egyéb, szerver oldalon bekövetkező hibákat is jelezni tudunk (MySQL error, PHP error, out of disk space, stb.)

WebSyX-ünk új változata letölthető a

https://syx.symboltech.hu/tanusitott-syx-beepulok/websyx-webaruhaz-kapcsolat/ linkről.