NAV adószám nyilvántartás – köszi a teljesítményt!

Cégünk az 1.100-as verzióban beépítette a publikus ÁFA alany nyilvántartást. A NAV-nak van egy ilyen szolgáltatása, gondoltuk ügyfeleink örülni fognak ennek. Többször nem működik, mint ahányszor működik!  Vicc…

Az ÁFA alanyok lekérdezése funkció  szépen is tudna működni, 1.7M céget tartanak benne nyilván. Nyilván rendelkezésre áll a megfelelő infra (infrastruktúra), hogy ez szépen is működtethető lenne. De nem. Cégekre keresve hamar kiderül, hogy az ORACLE-t (biztos az van) SELECT LIKE-kal hajtják meg. “Symbol Tech”-re keresve lefuttatják a LIKE ‘%Symbol%Tech%!’ lekérdezést, amely nem erre lenne való. (GyK: a cégnevet fordítva beírva nem ad találatot, ez a tipikus LIKE % jellemzője). Ismét egy példa, amellyel elektronikussá alakíthatnánk az országot, de sajnos egyelőre nem megy.

navlogo

Szoftverünk hibajavító verziójából a cégnévre való keresést ki is vettük. Ha nem megy a NAV-nak, akkor nem megy.

A vicces mondat az oldalon: “Felhívjuk figyelmüket, hogy néhány ezer adószám lekérdezése – főleg csúcsidőben (10 és 14 óra között) – hosszabb ideig is eltarthat. Kérjük, ne indítsák feleslegesen újra a lekérdezést!