Milyen árnyékot vet a Symbol Tech Zrt?

Értékesítési vezetőként időről-időre el kell gondolkodnom, hogy a cégünk milyen pályát ír le, merre mozdul. A foci EB apropóján jutott eszembe, hogy a futball játékosoknak négy árnyékuk is van. A mi cégünknek pedig csak egy, de jól meghatározott árnyéka van.

 

B2B-ben mozgunk

Cégünk más cégeknek nyújt szoftver terméket és ügyviteli megoldást. Ezt fontos külön hangsúlyozni, mert gyakran tévesztenek össze minket szoftver üzemeltető és hálózati karbantartó cégekkel. Az átlag felhasználóhoz képest mi közelebb állunk a számítástechnikához, de a szoftver infrastrukturális működtetése, a hálózati hibák feltárása nem szerepel a szolgáltatásaink között.

Cég-cég közti kapcsolatban viszont jók vagyunk. Rendszeresen ismétlődik az az eset, amikor nagyon speciális kérdésekkel fordulnak hozzánk (leendő) ügyfeleink és a kérdésekkel nem tudnak meglepetést okozni. Dobozos rendszereink nem biztos, hogy a megoldást tartalmazzák, de tanácsadó kollégáink ritkán találkoznak olyan ügyvitel esettel, amiről még soha nem hallottak.

Számítógép jogosítvány

“Politikához és focihoz mindenki ért” tartja a mondás. Tapasztalataink szerint ez az informatikára is igaz. De csak amíg minden rendben van… A járművezetés és a fegyverviselés mellett sok esetben a cégvezetést, működtetést és a számítógép használatot is köthetnénk egy előzetes szintfelmérőhöz. Nem szeretném nagyon speciális színben feltüntetni az ügyviteli rendszerek üzemeltetését, de egy alapvető közgazdasági ismerethalmaz megléte elengedhetetlen. Hála a kommunikációnknak már csak ritkán futunk bele olyan kérdésekbe az ügyfélszolgálaton, hogy “Milyen értéket írjak a teljesítés dátuma mezőbe?”.

 

Beszéltem a többiekkel…

Volt kollégáim és főiskolai csoporttársaim közül sokkal tartom a kapcsolatot. Gyakran beszélgetünk arról, hogy ki hol dolgozik, pontosabban ki, hol és mit csinál. Cégeket hasonlítunk össze és gyakran mondhatom már azt, hogy a többi piaci szereplővel nem ugyanazon folyóban evezünk. Letisztult, nyilvánvalóvá vált, hogy a Symbol Tech Zrt. milyen utat követ, merre veti az árnyékát. Azaz kiknek és milyen megoldásokat szállít.

Nem kívánunk konkurálni a számla kiállító alkalmazások készítőivel. Integrált kereskedelmi és ügyviteli megoldást kívánunk biztosítani a KKV szektor felső 30%-ának, akik a válság idején is komolyan gondolják, hogy a sikerhez be kell fektetni.