Mi is követünk el hibákat – Verzió történet egyik bejegyzése önmagáról

Sajnos mi is követünk el hibákat. Egyik volt főnököm szerint csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Mi dolgozunk…

Nem fatális, banális hibát ejtettünk. A verzió történet azt a célt szolgálná, hogy minden felhasználó információt kapjon a változásokról. Sok partnerünknél a rendszergazda csak akkor telepíti az új verziót (pedig pofon egyszerű az upgrade), ha van benne valami fontos vagy súlyos javítás.

Legutolsó verziónkban a verzió történet ablak nem jelent meg. A működése pofon egyszerű, nem is tudtuk mire vélni a hibát, majd 4 perc alatt megláttuk a hiba okát: a kiadás előtt pár perccel, amikor a helyesírást még egyszer megnézzük végső lépésként, egy & jelet tettek a kollégák az XML fájlba (Drag&Drop), amely a changelog adatait tartalmazza. Az XML parser működése ismert, de nem programozók szerkesztik a changelog-ot. Fene gondolta volna…

Új verziónk első hibabejegyzése az lesz, hogy “Nem jelent meg a verzió történet”. Addig is partnereink megértését kérjük a hiba miatt – :) és javasoljuk nekik a https://mit-hogyan.symboltech.hu/2011/01/1-66-48-4030-as-verzio-ujdonsagai/ linkeket, ahol ugyanazokat az információkat láthatják.

A fenti bejegyzés nem is készülhetett volna el, ha a Symbol Ügyvitel nem tartalmaz havi szinten 20-30 újdonságot, változást. Ennek ez az ára :)