Fontos PDO módosítások

Ezúton (is) felhívjuk partnereink figyelmét, hogy adatbázis kezelő rendszerünkben módosításokat hajtottunk végre. Felhasználóinkat ez nem érinti, ők nem vesznek észre semmit, de fontos, hogy azok a partnerek, akik a mi PDO-nkkal dolgoznak, olvassák el figyelmesen a bejegyzést!

Text és Binary külön. A nagy mennyiségű adatok betöltését a rendszer automatikusan késlelteti, de ezen belül is ketté kellett választani a bináris és szöveges jellegű adatok betöltését. Egy olyan adathalmazban, ahol képek és szövegek is vannak, egy-egy szöveg mező tömeges módosítása az összes termék képének betöltését hozta magával. Ez így nem (volt) jó. A módosítás tesztelése folyamatban van.

Adatmódosulás feliratkozások. Az adatok módosulása esetén a feliratkozott más adatok feleslegesen kaptak nagyon sok értesítést (delegates and events), amely általában csak a kód minőségét rontotta, némely esetben – komoly – erőforrás problémákat is okozhatott.

Adatok trimmelése. Akár ügyviteli, akár egyéb adattárolási oldalról nézzük, logikus lépés az adatok trimmelésének (kezdő szóközök és szöveg közbeni többes szóközök kezelése) beállítása. Felhívjuk partnereink figyelmét, hogy ez az adatátadásban körültekintést igényel, emiatt konzultációt biztosítunk.

Hazánkban már több, mint 10 cég használja keretrendszerünket szoftvereinek egyszerűbb és gyorsabb fejlesztésére.